23948sdkhjf

Dansk Stålmontage når milepæl i lovende greentech-samarbejde

Dansk Stålmontage er AquaGreens samarbejdspartner på fremstilling og montering af alle AquaGreens komplette spildevandsanlæg. Anlæggene er udviklet med en ny teknologi, hvor spildevandsslam, gennem en tørrings- og pyrolyseproces, omdannes til luftfri biokul i et bæredygtigt økosystem. Energien fra spildevandsslammet bruges til at drive anlægget og sikrer en miljørigtig løsning.

Første anlæg klar til test

Nu er den første milepæl nået i samarbejdet med AquaGreen. Det første anlæg er nemlig blevet leveret til Odsherred Forsyning.

- Vi er lige ved at afslutte den mekaniske montage. Derefter følger isoleringsarbejdet, der skal færdiggøres de næste par uger, og så kan vi begynde at starte anlægget op og køre test på det, forklarer Claus Steen Nielsen, administrerende direktør hos Dansk Stålmontage.

- Selve testen af anlægget står AquaGreen selv for. Vi står for produktion og montage af anlægget. På de første anlæg er der sat cirka to måneder af til at teste, afprøve og få anlægget til at fungere optimalt. Det er en forholdsvis lang proces, men vigtigt for at kvalitetssikre anlæggets ydeevne og processen, tilføjer han.

Næste anlæg er på vej

Dansk Stålmontage har allerede næste anlæg i pipelinen. Det drejer sig om endnu et pilotanlæg, der skal installeres hos Vandcenter Syd i Søndersø på Nordfyn.

- Vi startede processen med installation og montering af det nye spildevandsanlæg i Søndersø tirsdag i sidste uge. Lige nu ligger alle delene klar i Søndersø, og vi monterer de næste tre-fire uger. Når monteringen er færdig, er næste step isolerings- og elarbejde. Derefter skal anlægget testes. Det er altid spændende at få kørt de første tests og få afprøvet hele anlægget, siger Claus Steen Nielsen.

10 anlæg inden næste sommer

Når de to pilotanlæg er i drift, er det planen, at kommercialiseringen af teknologien for alvor begynder. Forventningen er at sælge 10 anlæg inden sommeren 2022.

- Der er mange, der er interesserede i spildevandsprojektet, da det løser nogle virkelige store miljømæssige udfordringer. Mange kommuner følger projektet og glæder sig til at få muligheden for at besøge spildevandsanlægget i Odsherred. Flere kommuner er klar til at investere i lignende projekter, men det er en lang proces. Ofte kræver det en helt ny bygning og ombygning af deres eksisterende anlæg for, at det kan arbejde sammen med det nye anlæg, siger Claus Steen Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.953