23948sdkhjf

25-årig iværksætter i højt gear: Fra nyuddannet til direktør på to måneder

Det er kun to måneder siden, at Morten Bøjskov Rothmann modtog sit eksamensbevis som ingeniør fra SDU i Sønderborg.

I dag er han direktør i den nystartede virksomhed ’Hamsø Engineering’, som producerer haptisk feedback måleudstyr og løsninger til blandt andet bilbranchen.

Virksomheden har base i Forskerparken ved SDU i Sønderborg, , hvor den 25-årige ingeniørs nye virksomhed, ’Hamsø Engineering’, har kontor.

Det fortæller SDU i en pressemeddelelse.

Laver måleudstyr

Hamsø Engineering er specialiseret i at lave måleudstyr. På kontoret står en prototype af virksomhedens omdrejningspunkt. En maskine med en ’artificial finger’ - altså en kunstig finger - som har fået navnet ’ArFi’.

ArFi’ udfører standardiserede målinger af enheder med haptisk feedback.

Haptisk feedback findes blandt andet i moderne bilers i infocenter, eller når rattet vibrerer, hvis du kører ud i rabatten. Det er også samme teknologi, som får din mobiltelefon til at vibrere, hvis den er på lydløs, eller en spilcontroller til at ryste i et computerspil. Men haptisk feedback er ifølge direktøren meget mere.

- Normalt er vores kommunikation bundet op på hørelsen eller synet, men at kunne mærke sig frem til noget har ofte store fordele. Det er her ’ArFi’ kommer ind i billedet. Den kan give en præcis måling af den haptiske feedback. Tidligere har virksomheder testet haptisk feedback på mennesker, men her kan oplevelsen være forskellig fra person til person. Så er i stedet for en subjektiv måling, så giver ’ArFi’ en objektiv og fuldstændig standardiseret måling ud fra en række parametre, siger Morten Bøjskov Rothmann.

Testes i bilindustrien

Aftagerne af ’ArFi’ er i øjeblikket Grewus GmbH, som producerer komponenter til bilindustrien og to store, tyske bilproducenter, som i øjeblikket er i gang med at teste den. Det er gennem et ’in company’-projekt ved netop Grewus GmbH, som er en tysk virksomhed med hovedkontor i Hamborg, at det første frø til ’Hamsø Engineering’ blev sået.

Et ’in company’-projekt er et studieprojekt med en virksomhed, hvor man typisk sidder hos virksomheden to dage om ugen.

- Jeg var så glad for arbejdet med haptisk feedback og samarbejdet med Grewus, at jeg også valgte at skrive mit speciale inden for emnet og i samarbejde med virksomheden. Og de har tilsyneladende også været glad for forløbet og mine konklusioner; i hvert fald startede dette et stærkt samarbejde med Grewus, siger iværksætteren.

Store ambitioner

I øjeblikket er Morten Rothmann direktør, produktionsarbejder, salgs- og udviklingschef. I samarbejde med Grewus GmbH og teamet ved Hamsø Engineering, er ’Arfi’ blevet udviklet. Men han er ikke alene. Nu er det nemlig nu blevet hans tur til at have en ’in company’-studerende fra SDU siddende, som hjælper til med at kreere det næste produkt i pipelinen. Derudover har han endnu en studerende fra SDU tilknyttet som praktikant for at kunne sætte yderligere skub i tingene og komme godt fra start.

- Lige nu har vi vores ’ArFi’, som vi leverer til Grewus GmbH og bilindustrien, men på sigt vil jeg gerne have en større produktportefølje, ligesom vi gerne vil samarbejde med virksomheder i området som Danfoss, Linak og OJ, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078