23948sdkhjf

Fra Løvens Hule til EU-finansiering: Eventyret fortsætter for WeldingDroid

Med den nyvundne støtte fra EU-programmet WeldGalaxy ser WeldingDroid ind i udviklingen af et helt nyt projekt med tanksvejserobotter.

I dag svejses de tanke, der bruges i fødevareindustrien og til energi- og vandforsyning manuelt og kræver to personer – én på ydersiden, som håndterer svejsehovedet og én på indersiden, der beskytter svejsningen mod oxidation. Med WeldingDroids teknologi kan også denne proces automatiseres, hvilket gør svejseprocessen hurtigere, mens kvaliteten og ensartetheden sikres hver gang.

- Hvis vi skal svejse en tank, der for eksempel er tre meter i diameter, svejser vi den som regel opretstående. Denne type svejsning vil kræve, at der går én mand udvendigt og én mand indvendigt og svejser. Med vores opfindelse kan man lave den proces med én mand, som går udvendigt og styrer robotten i stedet for at skulle stå og svejse, forklarer CEO og ejer hos Weldingdroid, Kevin Christensen.

I de EU-programmer, der, ligesom WeldGalaxy, har fokus på at understøtte virksomheder, er der generelt et krav om, at løsningen skal være innovativ og have et stort markedspotentiale. Derfor er det også et stort skulderklap, at WeldingDroid har opnået tilskud gennem programmet, forklarer Else Dyekjær Mejer, EU-konsulent fra Det Syddanske EU-kontor.

- Det er supersejt, at WeldingDroid har opnået tilsagn, og det indikerer også, at de sagtens kan stå den europæiske konkurrence, siger hun.

Næste skridt på rejsen

Siden de to sydjyder Kevin Christensen og Christian Juel Olsen tonede frem på skærmen i Løvens Hule, har WeldingDroid været på et væksteventyr og er nu repræsenteret i ni lande, men ambitionerne er store, og det samme er efterspørgslen. Derfor forventer Kevin Christensen også, at fremtiden kommer til at byde på yderligere ekspansion og en oprustning på medarbejderfronten.

- Vores ambition er, at vores løsning skal gøres worldwide. Næste år vil vi se, om vi kan åbne kontorafdeling i USA og Tyskland og være lokalt de steder. Ved udgangen af 2022, skulle vi også meget gerne være 30 mand ansat i virksomheden i Vejen, afslutter han. 

På vejen til EU-støtte har WeldingDroid blandt andet fået råd og sparring gennem et samarbejde med UdviklingVejen og Det Syddanske EU-kontor.

- Det har været en fornøjelse at se, hvordan iværksættervirksomheden WeldingDroid har evnet at finde en konkret problemstilling ved svejseprocesser og spinde dette ud til en fokuseret virksomhed. Med den nye ansøgning driver WeldingDroid det et skridt videre, hvor de nyttiggør deres ekspertise til yderligere et produkt til deres kunder, siger Ulrik Kragh direktør hos UdviklingVejen, der hjælper virksomheder med at accelerere ideer og forretningsmuligheder og i den proces trækker på Det Syddanske EU-kontors indsigt i EU’s fundingmuligheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094