23948sdkhjf

Italienere køber nordjysk teknologivirksomhed

Logimatic Gruppen, der er hjemmehørende i Aalborg, sælger med virkning fra 1. september 2021 en del af sine aktiviteter til den italienske Rina-koncern, der er specialiseret inden for løsninger til energi-, marine-, certificerings-, transport-, infrastruktur- og industrisektorerne.

- Vi er stolte af igen at have vækstet så kraftigt, at det påkalder sig positiv opmærksomhed udefra, fortæller Logimatic Gruppens direktør Troels Severinsen om årsagen til, at Rina køber ind i Nordjylland:

- Rina ønsker at styrke sin position inden for digitalisering, og det omfatter en 100 procent overtagelse af vores selskab Logimatic Solutions A/S.

Med købet overtager Rina flådehåndteringssystemet Sertica, der bliver en del af Rinas maritime produktportefølje, mens Inextia, Fotodok og Renomatic kommer til at komplimentere Rinas forretning inden for energi- og industrisektorerne.

- Logimatic Solutions er et perfekt match, fordi de komplimenterer vores tekniske tilbud af digitale applikationer og forbedrer vores markedsposition, i og med vi geografisk kommer tættere på vores kundebase. Sertica Fleet Management-softwaren har et fremragende omdømme og er allerede implementeret på over 1.400 skibe verdenen over. Det udvider vores evner og er en stærk og fordelagtig tilføjelse til de værktøjer, som vi allerede tilbyder vores kunder i den maritime branche, siger Ugo Salerno, CEO hos Rina.

Logimatic Solutions, der omsætter for omkring 45 millioner kroner, bliver fuldt ud integreret i Rina Group, og deres næsten 50 medarbejdere vil fortsat være en del af den nuværende struktur på kontorerne i Danmark, Singapore og Chile.

Efter salget består Logimatic Gruppen af selskaberne Logimatic Engineering, Logimatic Industrial Data Systems og Xtel Wireless. Ejerkredsen bag Logimatic Gruppen ser lyst på fremtiden med de aktiviteter, der forbliver i ejerskabet og har forventninger til fortsat vækst.

- Logimatic Gruppen foretog i 2010 en lignende transaktion, hvor materialestyringssystemet Mars blev solgt til det engelske selskab Aveva – en handel, der omfattede mere end halvdelen af vores daværende medarbejderstab. Siden er vi igen vokset ganske flot, så der nu er over 120 medarbejdere på hovedkontoret i Aalborg og afdelingen i Værløse, oplyser Troels Severinsen:

- Vores fulde fokus er nu på kerneforretningen inden for automation og lagerstyring. Vi kan glæde os over, at lagerstyringssystemet Logia er i vækst og vi forventer yderligere aktiviteter i denne del af forretningen. Også Logimatic Engineering, der leverer automationsløsninger og rådgivning inden for både den maritime og den industrielle sektor, er voksende. Endelig er Xtel Wireless i gang med flere spændende IoT-projekter, hvor der også er stor efterspørgsel, fortsætter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094