23948sdkhjf

Økonom: Fremragende nyhed

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at 120 virksomheder med aktiviteter gik konkurs i august. Det er hele 15,3 pct. færre end i juli.

Det kraftige fald i august betyder ifølge Dansk Erhverv, at der ikke har været så få konkurser i statistikkens levetid, der går tilbage til 2009.

- Det er en fremragende nyhed, at så få virksomheder måtte dreje nøglen om henover sommeren. Det sætter to streger under, at dansk erhvervsliv er kommet flyvende ud af vinterens nedlukning. Salget er generelt steget pænt i forbindelse med genåbning og har dermed givet mange nødlidende virksomheder et tiltrængt skub ud af vinterens nedlukning, siger Kristian Skriver, seniorøkonom Dansk Erhverv.

Han kalder udviklingen overraskende.

- Under en økonomisk krise lider virksomhedernes omsætning og indtjening under lavere efterspørgsel. Hvis en virksomhed er ude af stand til at betale dens kreditorer kan virksomheden risikere at gå konkurs. Men det har vi ikke set under coronakrisen. Tværtimod har vi set færre konkurser end før virusudbruddet, siger Kristian Skriver.

Han kalder det afgørende, at virksomheder har haft adgang til en række kompensations- og likviditetspakker. De har været med til at afværge konkursbølge.

 Midt i den positive billede hænger dog en sort sky.

- Udskydelsen af skattebetalingerne bliver konverteret til et skattelån, der skal tilbagebetales i enten 2022 og 2023. Det betyder, at de mest nødlidende virksomheder nu skubber en skatteregning foran sig som de har opbygget for at komme helskindet igennem coronakrisen, siger seniorøkonomen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078