23948sdkhjf

Fire virksomheder i grønt opløb på HI-messen

Fire finalister er nomineret til HI-messens bæredygtighedspris. Vinderen af æren og 50.000 kroner afsløres under messen

HI-messen uddeler igen i år prisen "HI Sustainable Development Award", der tager afsæt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

De fire nominerede er udvalgt for at skabe en særlig indsats i at udvikle og integrere miljørigtige praksisser.

Prisen blev første gang uddelt på hi-messen i 2019 for at hylde udstillernes bidrag til en bedre verden. Denne gang er prisen sponsoreret af Fremstillingsindustrien og Dansk Industri, der også har bidraget med pengepræmien på 50.000 kr., som overrækkes til vinderen.

Det oplyser HI-messen i en pressemeddelelse.

Vinderen af HI Sustainable Development Award bliver offentliggjort i forbindelse med Ingeniørforeningen IDA’s åbning af eventområdet Technomania onsdag 6. oktober.

De fire nominerede til årets pris er:

Insatech

For udviklingen af en unik teknologi, der renser forurenet drikkevand nemt, billigt og miljøvenligt - bogstaveligt talt med lysets hast via UV-lys. Jordens ferskvandsressourcer er imidlertid presset, mens mange mennesker har ikke adgang til rent vand ‑ det kan denne unikke teknologi modarbejde.

Siemens Gamesa

For i fællesskab med lokale partnere under navnet Uhre Wind Power at have etableret verdens første og største brintanlæg: ’Brande brint.’ Juryen peger på, at brint bliver helt afgørende for, at vi kan omstille den tunge transport fra sort til grøn, hvilket er en forudsætning for at undgå de værste klimaforandringer

Innocel

For udviklingen af en superkondensator, der kan lagre store mængder energi fra bæredygtige kilder som sol og vind, ligesom den har en markant længere levetid end traditionelle batteriløsninger. Den unikke vandbaserede elektrolyt-teknologi betyder også, at vi i fremtiden kan have ren energi på lager uden at påvirke miljø og mennesker negativt.

Lyras

Lyras for at skabe en enestående og effektiv metode til kold-pasteurisering, der uskadeliggør bakterier i væsker som mælk og juice. Lyras erstatter den energitunge opvarmning og nedkøling med UV-lys. Det reducerer energiforbruget med hele 90 procent og vandforbruget med ikke mindre end 60 procent.

Juryens medlemmer

Fagjuryen består af Thomas Damkjær Petersen (formand for Ingeniørforeningen, IDA), Jacob Kjeldsen (chef for Fremstillingsindustrien, DI), Malene Thiele (head of CSR and SDG, Dansk Erhverv), Søren-Peter Johansen (faglig leder, Teknologisk Institut og DIRA Dansk Robotforening), Eva Harpøth-Skjoldborg (redaktør, CSR.dk), Line Gry Knudsen (rådgiver og ejer af LEARN Consulting) samt Nette Kirkegaard (ejer af Rethink Consultancy).

Artiklen er en del af temaet HI-messe 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078