23948sdkhjf

Økonom om buldrende økonomi: Vi er ærlig talt alle blevet taget på sengen

Økonomerne tog fejl om corona-krisen, og de erkender det.

Det fremgår af en kommentar, som Dansk Erhverv har sendt ud i kølvandet på nye tal for danske virksomheders samlede salg af varer.

 - Virksomhedernes salg har løftet sig med en imponerende hastighed som ærlig talt har taget os alle på sengen. Krisen har været dyb, men også meget kortvarig, og dansk økonomi har på rekordtid bevæget sig ind i en ny vaskeægte højkonjunktur, lyder det fra Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer.

Tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at firmaernes samlede salg ekskl. energi steg med hele 9,6 procent, når første halvår 2021 sammenlignes med første halvår 2020.

Den tydelige fremgang i virksomhedernes salg skal ifølge Tore Stramer ses i sammenhæng med, at danskerne har haft et stort opsparet forbrugsbehov efter vinterens nedlukning. Dertil har muligheden for udbetalingen af de sidste to ugers indefrosne feriepenge øget danskernes forbrugsmuligheder mærkbart.

Samtidig er det indenlandske salg er også blevet styrket hen over sommeren som følge af at flere danskere end normalt har valgt at holde sommerferie i Danmark fremfor i udlandet.

 Når cheføkonomen ser vi fremad, så forventer HAN, at virksomhederne fald vil aftage en smule hen over efteråret efter en hæsblæsende sommer.

- Salget vi dog fortsat holde et højt niveau og den største udfordring for virksomhederne er i øjeblikket at skaffe tilstrækkelig med arbejdskraft for at kunne holde trit med den stigende aktivitet, siger Tore Stramer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172