23948sdkhjf

Høj metalpris får flere virksomheder til at sælge deres skrot

De aktuelle høje priser på jern og metaller lokker flere mindre virksomheder til at sælge deres bunker med metalskrot.

Det bekræfter Jimmi Olsen, som er marketingschef for Stena Recycling, der driver en lang række genanvendelsespladser rundt omkring i landet

- Vi kan se, at der er en stigende interesse i at indlevere metaller på vores pladser. Det er de små- og mellemstore virksomheder og håndværkere, som ikke har en aftale om at få det hentet, der kommer flere af i øjeblikket, siger Jimmi Olsen, der ikke er i tvivl om, at den høje afregningspris trækker.

For Stena Recyclingd afregningspris for metalskrot justeres løbende og følger i grove træk priserne på metalbørsen i London. Det betyder emd andre ord, at der er gode penge i at indlevere og afregne skrot i øjeblikket.

- Kunderne afleverer jo skrottet hos os for at sikre genanvendelse og fordi det giver virksomhederne en indtjening, som i øjeblikket er højere end normalt. Højere pris betyder større interesse, siger Jimmi Olsen.

Stena Recycling har filialer 17 steder i Danmark, og som kunde er der direkte afregning for skrot på alle pladser. Det sker via en digital kontooverførsel, som sættes i gang, når skrottet er vejet og vurderet.

Genåbner i Tilst

For Stena Recycling har corona også spillet en rolle, og den globale pandemi har blandt andet lukket for indlevering af skrot på pladsen i Tilst ved Aarhus.

Den plads genåbner nu, og i Tilst er teamleder Jan Heiss klar til igen at modtage metalskrottet fra de små erhvervsdrivende.

- Der er et rigtig godt prisleje, som vi afregner i, men man kan ikke sige en konkret kilopris, for det afhænger af kvalitet og sammensætning og renhed. Så vi giver en pris, når vi ser skrottet, siger Jan Heiss, som forventer, at Stena Recycling i Tilst vil forøge mængden af indleveret skrot fra små erhvervskunder den kommende tid.

Alt skrot er velkomment

Jan Heiss slår samtidig fast, at Stena Recycling tager imod alle mængdestørrelser, og at alt metal er velkomment.

Det gælder alt fra alverdens stumper og stykker over gamle cykler til vandhaner og blandingsbatterier eller tagrender og rør. Og alt kommer igennem Stena Recycling metalsorteringssystem, inden det sendes videre til smelteværkerne.

- Når man afleverer skrot hos os i Stena, så kan man være sikker på, at det bliver håndteret miljømæssigt forsvarligt og efter alle gældende regler, siger Jan Heiss.

Stena Recycling har åben for indlevering af metalskrot fra mindre erhvervsdrivende og håndværkere i Køge, Slagelse, Roskilde, Amager, Brøndby, Tilst, Frederikshavn, Randers, Rødkjærsbro, Nørresundby, Herning og Esbjerg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109