23948sdkhjf

Analyse: Masser af tid, penge og CO2 at spare med 3D-print

Der er penge og CO2 at spare ved at benytte AM-teknologi og 3D print til produktion og udvikling i små- og mellemstore virksomheder.

Det viser et analyseprogram, som Dansk AM Hub sammen med Deloitte har designet og udført under navnet  AM Sustain.

Programmet har fokus på innovation og på at udvikle bæredygtige løsninger til små- og mellemstore danske virksomheder med 3D print som omdrejningspunkt.

Og der er absolut medvind til brug af 3D print.

Eksempelvis viste det sig, at Freeform Injection Molding i et gennemsnitligt udviklingsprojekt kan bidrage til en besparelse på mere end 725.000 kr., 1.520 mandetimer og mere end 1.500 kg CO2-ækvivalenter baseret på casen.

I forhold til konventionelle fremstillingsmetoder viser det, at CO2-emissionerne er reduceret med 75 procent, mens der er skåret helt op til 88 procent af omkostninger og tid.

- Vi er stolte af nu for første gange at kunne bevise de grønne og positive effekter 3D print kan have – hvis brugt korrekt – hos danske produktionsvirksomheder. Produktionsvirksomheder bruger de metoder og værktøj, der giver den bedste fordel – men vi skal også spare materiale, tid og transport”, siger direktør i Dansk AM Hub, Frank Rosengreen Lorenzen i en pressemeddelelse om programmet.

Han peger på, at 3D print bliver et væsentligt værktøj i en mission om at producere grønnere i fremtiden og at Danmark har mulighed for at blive verdensmestre på området.

- Udfordringen er, at der mangler data og dokumentation, men analysen og resultaterne her er et første skridt i den rigtige retning og taler et tydeligt sprog. Vi håber, at det kan inspirere og få endnu flere virksomheder til at kigge i denne retning i fremtiden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111