23948sdkhjf

Kommentar: Virkeligheden vinder over det virtuelle

Industrien i Danmark har langt henad vejen trodset corona-pandemien.

Fremstillings-virksomhederne har arbejdet ufortrødent videre og har opnået fornuftige resultater trods forhindringerne.

Men på et punkt har der været lukket helt ned - nemlig hvad angår det fysiske møde på messer både i Danmark og i udlandet.

Efter at messer verden over har været lukkede i halvandet år, så er det igen tid til at mødes i branchen, når HI-messen i Herning slår dørene op fra den 5.-7. oktober. Det er der grund til at glædes over.

Under pandemien har vi opdaget, at møder på Teams eller på andre virtuelle platforme er et godt alternativ, når vi skal kommunikere i det daglige. Men det er nu engang bedre at kunne mødes ude i virkeligheden, når vi skal møde nye mennesker og se, mærke og opleve nye ting.

Nye løsninger

På HI-messen, hvor der er flere end 500 udstillere og der forventes at komme omkring 20.000 gæster, kan branchen mødes og finde løsninger på de udfordringer, som virksomhederne står med i hverdagen. Det kan dreje sig om helt konkrete opgaver, hvortil der er brug for en ny maskine. Men det kan også dreje sig om store investeringer og en helt ny vej for virksomheden.

På HI-messen er der mulighed for at få et kig ind i fremtiden. Det kan være i form af den store industri-drone fra Nordjyske Airflight, der kan løfte 100 kilo 250 meter op i luften. Eller den selvkørende el-lastbil fra svenske Einride.

Det er især teknologi-eventet Technomania, der giver mulighed for et kig i krystalkuglen. Men overalt på messen vil udstillere nye løsninger frem.

Bæredygtig produktion

Et af de store temaer på messen vil være bæredygtighed. Hvordan kan der produceres mere bæredygtigt?

Der er ingen tvivl om, at fremstillingsindustrien i løbet af relativt få år skal finde frem til en langt mere bæredygtig produktion. Der er tale om en megatrend i hele verden, som det på sigt er umuligt at komme udenom.

Finder man løsningen, kan man være med i front og måske blive en af de virksomheder, der bliver kigget til og som bliver valgt til som leverandør. På det felt er der masser af inspiration at finde i Herning.

Selv om der mange steder i branchen er travlt, så er der gode grunde til at bakke op om messen og mødes som branche. Efter halvandet års nedlukning af messer, er det tid til at komme ud i virkeligheden og møde kolleger fra branchen.

Vi ønsker alle en god messe og god læselyst med magasinet.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI-MESSE 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093