23948sdkhjf

HI-messe sætter fart på 3D-print

Fremtidens teknologi er også repræsenteret i Herning i rigt mål. Det gælder blandt andet 3D-print og additive manufacturing.

I samarbejde med Center For Industri har Dansk AM Hub etableret event-området 3D Tech

- Det er en mulighed for at møde de største aktører på den danske 3D-print-scene på deres stande og høre nærmere om teknologiens muligheder og potentiale fra scenen, lyder det fra Steffen Haslund Schmidt, der er teknisk direktør hos Dansk AM Hub.

Tre dage - tre temaer

Og der vil være lidt for enhver smag i konferenceprogrammet, fortæller Steffen Haslund Schmidt - uanset om man er helt grøn inden for 3D-print, eller allerede har gjort sig erfaringer.

- Om tirsdagen er temaet 3D metalprint, hvor blandt andet Sander Michelsen fra Grundfos vil fortælle, hvordan de bruger 3D metalprint, hvordan de er kommet i gang med det, og hvordan de ser fremtiden. Derudover kommer Terma også og fortæller, hvordan de bruger teknologien, så der er rig mulighed for at blive klogere og inspireret, siger Steffen Haslund Schmidt, og fortsætter:

- Onsdag er temaet 3D-print og bæredygtighed, hvor blandt andet Gitte Buk Larsen fra Aage Vestergaard Larsen, der arbejder meget med bæredygtige plasttyper - altså genbrug - vil fortælle, hvordan man kan få det ind i 3D-print.

- Torsdag kommer der en hel del om innovationsdelen, altså hvordan kan man bruge 3D-print til at komme ud over kanten. Der har vi blandt andet besøg fra PLM Group, som har meget med CAD og 3D-print at gøre og bringer nogle cases ind, og vi får besøg fra Addifab, som fortæller om, hvordan de her hybride tilgange kan være med til at bringe 3D-print videre til et niveau, hvor det ikke bare er en prototype i plastik, fortæller Steffen Haslund Schmidt.

Mangler stadig viden om 3D-print

Og står det til Steffen Haslund Schmidt bør specielt de mindre og mellemstore virksomheder lægge vejen forbi 3D Tech-eventen for at blive lidt klogere på 3D-print. Det er nemlig en teknologi, der er kommet for at blive og kan give rigtig mange fordele i danske produktionsvirksomheder.

- Der er desværre stadig rigtig mange, der enten ikke har hørt om teknologien eller fortsætter med det, de altid har gjort og jo er gode til. Vi synes, at det er problematisk bare at læne sig tilbage og blive ved med at lave det, man har lavet de sidste 30 år, fordi det er tydeligt, at udviklingen går enormt hurtigt, og kravene til især bæredygtighed i produktionen og grøn omstilling kommer til at fylde mere og mere på dagsordenen de næste ti år, forklarer Steffen Haslund Schmidt.

Fokus på bæredygtighed

Netop inden for bæredygtighed mener han, at 3D-print kan komme til at spille en vigtig rolle.

- Vi tror på, at 3D-print kan være med til at bygge bro mellem den traditionelle fremstilling, en mere bæredygtig fremstilling. Og nej, en 3D-printer er i sig selv ikke grøn - den bruger både strøm og råvarer - men den kan være med til enten at skære af i nogle forsyningskæder eller løse nogle produktions- og produktopgaver, som er dyrere i dag med de traditionelle fremstillingsmetoder, siger Steffen Haslund Schmidt.

Selv om der stadig er et stykke vej for dansk industri, når det gælder 3D-print, så kan Steffen Haslund Schmidt tydeligt mærke, at nysgerrigheden og interessen er til stede.

- Vi udstillede på Spånligaen i Herning for nogle uger siden, og selv om vi var en satellit blandt alle de her giganter inden for maskinfremstilling, så var vi vældig godt besøgt. Vi fik mange gode forbindelser til folk, som var nysgerrige på 3D-print og interesserede i at høre mere og se, hvordan det kan give dem en fordel. Det rygtes jo hurtigt i et lille erhvervsmiljø som Danmark, når der er én der tænker nye tanker og opnår nogle gode resultater - så gælder det om at springe på toget - eller tænde printeren, mens tid er, siger han.

3D Tech-området findes i hal K

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI-MESSE 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094