23948sdkhjf

Metalvirksomhed hamrer energiforbruget ned i ny fabrik

Da ejerne af Sekura Cabins besluttede at bygge en helt ny fabrik i Randers, betød det, at man fik muligheden for at spække det nye byggeri med alskens teknik til gavn for både miljø og medarbejdere.

- Grundlaget for fabrikken har været besparelser i energi og lignende. Vi har faktisk kunnet flytte til den her fabrik med de samme omkostninger, som vi havde i den gamle, på grund af, at vi har en fabrik, der er bedre isoleret og energioptimeret, forklarer Secura Cabinbs adm. direktør Carsten Tønnes.

Bruger mindre strøm og varme

Han forklarer, at alene strømforbruget er faldet med 45 procent, og varmeforbruget med 50 procent i forhold til den gamle fabrik.

- Det skyldes isoleringen af bygningen, tætheden i bygningen, og at hele ventilationssystemet er sat til at genbruge al varme fra maleanlægget. I de gamle bygninger havde vi små gasbrændere og dieselbrændere stående for kunne holde varmen. Det behøver vi ikke mere. Nu skal man allerhøjest have en varm sweater på, siger Carsten Tønnes.

- Og så har vi fået solceller på taget, men på grund af de afgiftssystemer, vi har, så har vi kun nok el til at dække vores forbrug i administrationen, men der er gjort plads til flere, tilføjer han.

Bedre lys, luft og lyd

Det er dog ikke kun på bundlinjen, at de grønne investeringer kommer til at batte. Medarbejderne kan også glæde sig over et meget bedre arbejdsmiljø.

- De allerstørste forskelle er lys, luftkvalitet og lyd. I vores store svejsehal bliver der laserskåret, svejset og så videre, og der kan man stå og snakke sammen, og der er ingen røg. Så arbejdsmiljøet har fået et kæmpe løft, fortæller Carsten Tønnes.

Grønnere end konkurrenterme

Sekura Cabins-direktøren glæder sig samtidig over at kunne befri miljøet for nogle tons CO2, og han forventer da også, at den grønne profil bliver mere synlig i fremtiden for Randers-virksomheden.

Godt nok er det ikke noget, kunderne efterspørger, men det skal nok komme, er Carsten Tønnes sikker på. Om ikke andet, så skader det ikke at være en smule grønnere end konkurrenterne.

- Vi skal til Bauma-messen til foråret, og der har vi tænkt os at slå lidt på det. Ikke så meget på grund af kunderne, men fordi det enkelte individ kan have en interesse i det. Når han ser, at vi har noget med verdensmålene, så stopper han forhåbentligt op. Så vi vil bruge det her til at differentiere os lidt mere i forhold til vores konkurrenter, forklarer Carsten Tønnes.

Og så er der den helt nære branding hjemme i Randers.

- Der er kamp om at skaffe kvalificerede medarbejdere, og der tror jeg på, at arbejdsmiljøet fremadrettet kan gøre en forskel for os, konstaterer Carsten Tønnes.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079