23948sdkhjf

Kæmpedrone og elektrisk lastbil tjekker ind på HI-messen

Der bliver nok at kigge på og røre ved, når Ingeniørforeningen, IDA, igen i år blænder op for årets store teknologievent "Technomania" på HI-messen.

Det 3.500 kvadratmeter store oplevelsesunivers byder 6.-7. oktober ifølge arrangørerne på et fascinerende mix af fremtidsteknologi, skarpe talks, startups og specialevents, hvor hovedoverskriften er bæredygtighed.

Technomania giver blandt andet lejlighed til at komme tæt på den spektakulære og selvkørende el-lastbil, kaldet "the Pod", fra svenske Einride. Nok så interessant bliver der også mulighed til at høre en et indlæg af Linnéa Kornehed, der er medstifter af Einride, og som i 2020 blev udråbt til en af Forbes’ "30 under 30" inden for teknologi.

Fra Danmark præsenterer iværksættere fra den nordjyske startup-virksomhed Airflight en prototype på en batteridrevet industridrone, som kan løfte op til 100 kilo. Udover at komme tæt på industridronen, bliver der også lejlighed til at komme tæt på folkene bag, som giver oplæg om de vigtigste milepæle på Airflights iværksætterrejse.

- Vi stiller skarpt på bæredygtighed i flere dimensioner, kan man sige. Både når det handler om at vise, hvordan teknologi kan understøtte udviklingen af bæredygtig industri og produktion, men også når det fx gælder om at skabe et bæredygtigt arbejdsliv. Og hvordan leder man en bæredygtig omstilling? Det giver vi alt sammen nogle bud på med Technomania, som selvfølgelig også har fremtidsteknologi som et naturligt omdrejningspunkt, siger Lene Christensen, der er direktør for Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA.

Platformene for Technomania-oplevelserne består bl.a. af et tætpakket konferenceprogram med 32 talks fra danske og internationale topledere og eksperter. Dertil kommer en 500 kvadratmeter stor Startup Zone, hvor 20 tech-iværksættere præsenterer deres produkter og løsninger samt et væld af inspirerende udstillere fra den etablerede del af industrien.

Technomania 2021 afvikles i samarbejde med en række partnere og sponsorer, som udover MCH blandt andet tæller Fremstillingsindustrien i DI, Vækstfonden, DIRA - Dansk Robotnetværk, Innovationsfonden og MADE - Manufacturing Academy of Denmark.

- Samarbejdspartnerne bag Technomania er et perfekt match til en event som Technomania, hvor det handler om at dele viden og visioner. Og uanset hvilken branche, man kommer fra, tror jeg faktisk man skal være rigtig uheldig, hvis der ikke er noget på Technomania, som fanger ens interesse. Vi har i hvert fald været rigtig heldige at kunne stille med et bredt og aktuelt program, takket være god opbakning fra de mange aktører, der skal til, for at skabe en fremtidsevent som Technomania, siger Lene Christensen.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI-MESSE 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093