23948sdkhjf

Betændt tatovering koster lærling dyrt

Hvem skal betale for en sygeperiode, hvis der går betændelse i en selvudført tatovering?

Det specielle spørgsmål har arbejdsgiverorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne sat fokus på.

Baggrunden er, at Tekniq Arbejdsgiverne har fået en henvendelse fra en medlemsvirksomhed, som har en lærling, der var blevet syg og i første omgang ikke ville fortælle, hvorfor han var blevet syg.

Det viste sig efterfølgende, at han i forbindelse med et tabt væddemål selv havde tatovere en tegning på sit lår. De første par dage, at han havde svært ved at og senere vare der er gået betændelse i den selvudførte tatovering.

Nu spørger virksomheden, om der skal betales sygeløn til en ansat, der selv har været skyld i sin sygdom.

Svaret er ’nej’ lyder det fra Navina Jegarubanathan, som er juridisk konsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne.

"Hvis lærlingen har pådraget sig sygdommen ved forsæt eller grov uagtsomhed, vil retten til sygeløn fra arbejdsgiver bortfalde. Det kan anses for at være selvforskyldt, hvis sygdommen fx er forårsaget af spirituskørsel eller kosmetiske indgreb. Ved indgreb alene af kosmetisk karakter gælder, at man anser dette som pådraget ved forsæt. Eftervirkninger af sådanne indgreb ses som følger, der må være forventelige i en sådan situation. En arbejdsgiver skal derfor ikke betale sygeløn," lyder det fra den juridiske konsulent.

Hun anbefaler derudover, at man som virksomhed anmoder om en lægeerklæring for bedre at kunne vurdere, om sygdommen er en direkte eftervirkning til den selvforskyldte handling eller om det ikke er en påregnelig følge.

Du kan læse mere om sagen hos Tekniq Arbejdsgiverne ved at klikke HER

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109