23948sdkhjf

Robothund bider fra sig i Herning

Robothunden Spot bider fra sig på HI-messen fra i dag onsdag, når Technomania åbner.

Technomania er Ingeniørforeningen IDA's messe i messen, og den finder sted 6.-7.oktober.

Technomania har fremtidens teknologi som omdrejningspunkt og opfindelserne kan opleves på nærmeste hold i dag og i morgen. 

 - Når gæsterne oplever robothunde, der kan gå ind i brændende bygninger, eller en førerløs lastbil, der ovenikøbet kører på el, vil mange af dem forhåbentligt få en oplevelse af, at teknologi i de rette hænder kan gøre en afgørende forskel for at skabe tryghed og grøn omstilling, siger Anne-Mette Hoff, der er projektleder for IDAs Technomania-event i Herning. 

Den omtalte robothund hedder Spot, og den blvier præsenteret af blot en ud af 20 meget forskellige startup-virksomheder udstiller og demonstrerer deres produkter og løsninger på årets Technomania.

Robothunden Spot kan bevæge sig 1,6 meter i sekundet med op til 14 kilo last, og den er udviklet af amerikanske Boston Dynamics

Samtidig har mere end 1.400 gæster på forhånd meldt sig til at høre talks af blandt andre Lars Seier (om blockchain), store energiselskaber og Aalborg Universitet (om Power-to-X) og om at fremtidssikre sin virksomhed ved Anne Lise Kjær, der af Forbes er listet som en af verdens 50 førende kvindelige futurister. Tilmeldingen er stadig åben til de fleste af arrangementerne. 

IDA har en forventning om, at op mod 10.000 gæster vil besøge teknologieventen, som finder sted i messecentrets Hal F.

Artiklen er en del af temaet HI-MESSE 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109