23948sdkhjf

Brintanlæg udløser grøn pris til Siemens Gamesa

Natten til onsdag blev Hal F på HI-messen omdannet fra Wind Denmarks årskonference til Technomania.

Og første punkt på programmet på Technomania var uddelingen af HI Sustainable Development Award, som gives til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at være bæredygtig.

Prisen gik i år til Siemens Gamesa Renewable Energy.

Siemens Gamesa har i fællesskab med de lokale partnere Everfuel og Green Hydrogen Systems etableret et brintanlæg, ”Brande Brint”, der kan bidrage til at omstille den tunge transport fra sort til grøn.

- Vi har lagt vægt på at det her partnerskab, som er i færd med at løse en af de afgørende barrierer for grøn omstilling, ikke bare hjælper den tunge transportsektor, men også er helt instrumental for bæredygtig økonomi og bæredygtigt samfund, sagde Jacob Kjeldsen chef for Fremstillingsindustrien, om juryens motivation for at give prisen til Siemens Gamesa.

- Vi synes, at projektet med Brande Brint viser vejen for flere og større samarbejder på tværs af sektorer, organisation, private og offentlige aktører. Og den slags innovative samarbejder, dem skal vi have mange, mange flere af også i fremtiden. For i et bæredygtigt, globalt samfund handler vi stadig med hinanden på tværs af kloden, vi transporterer varer til lands, til vands og i luften. Vi rejser med fly på tværs af landegrænser – lige som vi gør i dag. Men i fremtiden er CO2-udledning og flyskam afløst af ren energi og vand, lød det videre.

Udover Siemens Gamesa var også Insatech, Innocell og Lyras nomineret til prisen.

Artiklen er en del af temaet HI-MESSE 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109