23948sdkhjf

Bladt går efter tredobling af lærlinge på Lindø

Bladt Industries har landet sin første ordre på XXL monopæle til havvindmøller. De skal produceres på Lindø i Munkebo ved Odense. 

I den forbindelse skal der ansættes op mod 380 medarbejdere på havnen. Og det er ikke bare de færdiguddannede virksomheden går efter. 

Nu sættes alle kræfter ind på at tredoble antallet af lærlinge og ansætte op mod 20 i produktionen i Munkebo, skriver Fyens.dk

Det bliver dog ikke a-walk-in-the-park at finde de mange lærlinge. CEO hos Bladt Anders Søe-Jensen slår fast, at det bliver lidt af en kraftanstrengelse at tredoble antallet af lærlinge.

Der er dog lagt en strategi for, hvordan man vil få de unges øjne op for Bladt og det arbejde, der tilbydes her. 

-Vi skal være dygtige, og vi vil invitere skoler og klasser til at komme ud og opleve stedet her. Vi skal også ud at markedsføre os på erhvervsskolerne og på uddannelsesinstitutionerne -det er vi nødt til, siger Anders Søe-Jensen og tilføjer:

- Jeg forstår ikke, at der ikke er noget, der hedder erhvervspraktik i dag, så man kan prøve, hvad det vil sige at stå op til et arbejde. Vi skal have fat i forældrene og i de unge mennesker tidligt - og du kan jo sagtens uddanne dig til smed og så læse bagefter, hvis du vil.

Behovet for arbejdskraft er opstået i kølvandet på ordren på 41 fundamenter til Ørsteds to tyske havvindmølleparker, Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 3.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094