23948sdkhjf

Senioransatte melder klart ud: Nedsat arbejdstid kan få os til at forlænge karrieren

30.000 seniorer har i en ny undersøgelse svaret på, hvad der kan få dem til at blive længere end nødvendigt på arbejdsmarkedet.

Og det mest udbredte råd til landets arbejdsgivere fra seniorerne er, at de vil have mulighed for nedsat tid. Derudover vil de have seniordage, individuelt tilrettelagt arbejdstid og længere ferier.

Undersøgelsen er udarbejdet af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, og det er arbejdsgiverorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, som har sendt resultatet ud til sine medlemmer.

Det sker for at hjælpe virksomhederne til at finde nøglen til at fastholde flere seniorer i jobbet i en tid, hvor der er bred mangel på arbejdskraft.

- Så en god indsats for at forbedre arbejdsmiljøet kombineret med fleksibilitet i forhold til arbejdstider og mulighed for fridage efter behov vil kunne få mange til at arbejde længere, vurderer Lars L. Andersen, der er professor på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og leder af undersøgelsen.

Tekniq Arbejdsgiverne peger på, at undersøgelsen også viser, at øvelsen med at fastholde flere seniorer er ekstra svær at gennemføre for industrien.

For det er især de medarbejdere, der arbejder med mennesker og med produktion, der forventer ikke at kunne fortsætte med at klare arbejdet.

Her ligger medarbejdere i metalbranchen i den tungeste gruppe: 40 procent af alle, der arbejder med produktion, oplyser, at den fysiske belastning gør, at de ikke kan arbejde videre.

Du kan læse mere om undersøgelsen HER

Artiklen er en del af temaet ARBEJDSKRAFT.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.234