23948sdkhjf

Industrien tager sin egen medicin: Og den er god

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at industriens produktion steg med hele 5,1 pct. i august, når der korrigeres for sæsonudsving og prisudviklingen. 

Den markante stigning i produktionen skyldes primært lagerforskydninger i medicinalindustrien, der leverede produktionsfremgang på hele 30,1 pct. i august. Hvis der ses bort fra medicinalindustrien viser billedet et fald på 2,7 pct. i august. Der er samtidig fald i produktionen i hele syv af de tolv delbrancher i industrien. 

Det påpeger seniorøkonom Kristian Skriver fra Dansk Erhverv i en kommentar til de nye tal.

- Den tendens forventer vi fortsætter over de kommende måneder. Vi forventer, at væksten i den globale efterspørgsel efter varer vil aftage. I stedet vil efterspørgslen flytte mod tjenester, der har været underdrejet under pandemien pga. de restriktioner, der har været indført.

- Derfor skal vi fremadrettet sætte vores lid til, at det er de mindre konjunkturfølsomme dele af den danske industri, som medicinal- og vindmølleindustrien, der kommer til at trække væksten. Netop medicin og vindmøller er store danske styrkepositioner, der har leveret høj vækst i løbet af de senere år, lyder det fra Kristian Skriver.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094