23948sdkhjf

Varemangel: Automatik-leverandør bremser kunders hamstring

Der er rift om varerne hos automationshuset Beckhoff. Salget brager derudaf og produktionen kører i højeste gear.

Det er bare ikke nok. For selv om Beckhoff producerer mere end de plejer, så kan produktionen ikke følge med ordretilgangen. Forklaringen er manglen på mikrochips, som giver forsyningsproblemer i mange sektorer verden over.

- Der er mikrochips i alt det vi laver, siger adm. direktør i Beckhoff, Michael Nielsen.

Han forklarer, at nogle af kunderne er pressede over, at Beckhoff ikke kan levere som normalt. Men frustrationsniveauet hos kunderne er lavere nu, end den var for blot få måneder siden, hvor kunderne blev overraskede over forsyningsproblemerne og de lange leveringstider.

Forståelse fra kunderne

- Vi møder faktisk stor forståelse hos kunderne nu, lyder det fra direktøren. Automationshuset er i disse uger i meget tæt dialog med kunderne om, hvad de har brug for og hvor længe de kan vente med at få leveret deres ordrer. På den måde prøver Beckhoff at få puslespillet til at gå op.

- Vi ringer ud til kunderne og taler med dem om, hvad de kan nøjes med at få leveret her og nu, forklarer direktøren.

På den måde forsøger Beckhoff at fordele varerne på den bedst mulige måde. Grundprincippet er, at den der har bestilt først også får sine varer først. Men hvis kunderne har mulighed for at vente, så kan det måske løse et akut problem hos en anden kunde.

Styr på hamstringen

- Vi har fået styr på hamstringen, siger Michael Nielsen med henvisning til, at nogle kunder købte ekstra ind på grund af forsyningsproblemerne.

En stor del af Beckhoffs kunder i Danmark er maskinbyggere, som bliver presset på at kunne levere det færdige produkt til deres kunder, hvis de ikke kan få deres leverancer fra Beckhoff.

- Vi taler åbent og ærligt med kunderne om situationen. De ved godt, at det ikke hjælper noget bare at råbe højest, forklarer direktøren.

Der er dog en gruppe, som kommer foran i køen hos Beckhoff. Automationshuset har mange kunder i medicinalindustrien. Her kommer Covid-19 relaterede ordrer stadig foran i køen, så pandemien kan blive bekæmpet hurtigst muligt.

Artiklen er en del af temaet Forsyningskrise.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.329