23948sdkhjf

Fra jubel til bekymring: Brandvarm økonomi i fare for nedsmeltning

Den danske eksport har kurs mod højeste niveau i 10 år, antallet af ledige er lavt, og generelt tjener rigtig mange virksomheder rigtig gode penge lige nu.

Men alt er langt fra positivt, for økonomien i kølvandet på corona-krisen er så brandvarm, at der er risiko for nedsmeltning.

Cheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer, peger på, at aktiviteten i verdensøkonomien i øjeblikket er rødglødende, og at manglen efter både materialer, varer og arbejdskraft er kraftigt tiltagende.

Tore Stramer henviser til, at der er opstået betydelige propper i de globale forsyningskæder, hvor manglende og forsinkede leverancer, samt kraftigt stigende priser og fragtrater, er blevet hverdag.

- Det er en meget alvorlig udvikling, der risikerer at udløse kraftigt stigende priser og faldende økonomiske aktivitet. Som tingende ser ud nu, så er der desværre udsigt til at der vil være betydelige flaskehalse i den globale økonomi et godt stykke ind i 2022. Vi forventer derfor også, at dele af eksportsektoren går en mere udfordret tid i møde, hvor mangel på både materialer og arbejdskraft vil hæmme produktionen og dermed den samlede økonomiske aktivitet, lyder det i en analyse fra Tore Stramer.

Artiklen er en del af temaet Forsyningskrise.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.221