23948sdkhjf

Ny rekord: Jobmarkedet stikker helt af

Netop offentliggjorte tal fra Jobindsats viser, at der blev slået hele 33.400 nye stillinger op i Danmark i september, hvilket er det suverænt højeste niveau i statikkens levetid siden 2004

Dansk Erhverv peger på, at det nuværende høje antal ledige stillinger med al tydelighed viser, at virksomhederne i øjeblikket leder med lys og lygte efter ny ledig arbejdskraft.

Det høje antal stillingsopslag bekymrer.

- Det er bekymrende, da den store mangel på arbejdskraft i øjeblikket hæmmer produktionen i flere virksomheder. Virksomhederne kan simpelthen ikke få den arbejdskraft de har brug for, siger cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv i en kommentar til udviklingen.

Han efterlyser politisk handling.

- Det er en akut opgave for landets politikere at lave hurtige reformer, der øger arbejdsudbuddet mærkbart. Der skal åbnes op for mere udenlandsk arbejdskraft og den offentlige beskæftigelse skal igen nedbringes fra det nuværende rekordhøje niveau. Alternativt risikerer vi at det nuværende økonomiske opsving får et en brat afslutning og ender i en ny lavkonjunktur, slår cheføkonomen fast.

Artiklen er en del af temaet ARBEJDSKRAFT.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094