23948sdkhjf

Akkord-arbejde mistænkt for at skade kroppen: Men undersøgelse er forsinket

I det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, også kaldet VIVE, vil man undersøge eventuelle konsekvenser for medarbejderes helbred, når de arbejder på præstationsfremmende aflønningsordninger.

Undersøgelsen er bare blevet forsinket. Ifølge Karsten Albæk, seniorforsker og Ph.d. skyldes forsinkelsen, at talmaterialet, som skulle ligge til grund for undersøgelsen, ikke har været tilstrækkeligt.

Danmarks Statistik er i øjeblikket ved at lave nogle nye kørsler, således at man forhåbentligt kan komme længere tilbage i tiden.

Det skriver Mester Tidende.

Karsten Albæk forklarer, at man gerne skal 20 år tilbage, før man kan lave noget, der er sikkert.

Han har i øvrigt ikke yderligere kommentarer til den planlagte undersøgelse, og han kan heller ikke sige, hvornår den eventuelt kan være færdig.

 Præstations-aflønning

Ifølge VIVE’s hjemmeside er tesen, at der kan vise sig at være negative konsekvenser, men der er ikke tilstrækkelig viden på området. 

Undersøgelsen vil derfor bidrage til at afklare, i hvilket omfang præstationsaflønning på arbejdspladser i den danske bygge- og anlægssektor har betydning for de ansattes helbred. Undersøgelsen er finansieret af Helsefonden.

Indledningsvist sammenligner man helbredsproblemer hos ansatte på præstationsaflønning og hos ansatte på fast timeløn. Ved sammenligningen tages der højde for forskellige karakteristika, som har potentiel betydning for omfanget af helbredsproblemer – det kan være alder, fag og virksomhedens størrelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125