23948sdkhjf

Nordjysk frysespecialist med tre teknologier har kun én plan: Mere vækst

Efter to strategiske opkøb i foråret har nordjyske DSI Freezing Solutions de seneste måneder brugt masser af energi på at integrere tre virksomheder, der tilsammen tilbyder en unik palette af fryseteknologier til alskens fødevarer.

Og bortset fra det har virksomheden kun én plan: At skabe en endnu større forretning på især det amerikanske marked og i Europa, fortæller direktør Lars Priess.

DSI Freezing Solutions - det tidligere Dybvad Stål Industri - har siden 1997 specialiseret sig i at producere såkaldte pladefrysere. En løsning, hvor plader klemmer sammen om fødevareproduktet og fryser det ned.

- Vi kan i løbet af en times tid fryse en 40-kilos blok ned til minus 20 grader, nævner Lars Priess.

En niche til høj kvalitet

Den teknologi fik i foråret så selskab af både såkaldt kryogenisk frysning med opkøbet af belgiske Cryogenic Equipment and Services og af mekanisk fryseteknologi via købet af Aalborg-virksomheden Dantech Freezing Systems.

Sidstnævnte frysemetode, der handler om samme fremgangsmåde som i en gammeldags kummefryser, udgør ifølge direktøren langt det største forretningsben.

- Kryoteknologien med flydende nitrogen er mere nicheorienteret og bliver mest brugt til højkvalitetsfødevarer som sushi eller kød, hvor man gerne vil have meget små iskrystaller, påpeger Lars Priess.

Tilsammen har de tre teknologier ifølge direktøren nu sendt virksomhedens omsætning op over en halv milliard kroner, hvoraf de 98 procent ligger uden for Danmark. 

Nye opkøb?

Produktionen foregår i både Dybvad, Aalborg, Korea, Belgien og USA, og køberne er jævnt fordelt i den globale fødevareindustri.

- Et slag på tasken vil være, at en fjerdedel af vores udstyr fryser fisk, en fjerdedel fjerkræ, en fjerdedel færdigretter og en fjerdedel alt muligt andet. Og så kan både det mekaniske udstyr og pladeteknologien jo iøvrigt også bruges til opvarmning, konstaterer Lars Priess.

Pladefryserne sælges ikke mindst til kunder i fiskeindustrien, hvor DSI typisk sælger fire-seks eller helt op til 10 enheder ad gangen til brug på fisketrawlere. Hver enhed koster fra cirka 20.000 euro og op til 40.000 euro, afhængig af størrelsen.

Der er cirka 300 ansatte i DSI-koncernen, hvoraf omtrent halvdelen arbejder i Danmark.

Om vækstplanerne fortæller direktøren, at ikke mindst det belgiske kryogen-opkøb, som har bidraget med en fabrik i både Belgien og USA, er noget, som koncernen nu i høj grad vil satse på globalt.

- Og så er vi ikke nødvendigvis stoppet med at købe virksomheder op. Hvis muligheden byder sig, er vi klar, fastslår han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.129