23948sdkhjf

Trods udfordringer: Stor grossist har haft det bedste år nogensinde

Med en omsætning på 4,625 milliarder kroner og et overskud før skat på 311 millioner kroner blev 2020/2021 det bedste år nogensinde hos Alumeco.

Dermed er grossistvirksomheden tilbage på vækstsporet efter et enkelt år, hvor coronakrisen gav et fald i omsætningen.

Omsætningsstigningen sammenlignet med 2019/2020 var på 14 procent, mens overskuddet steg med hele 129 procent.

Størst vækst uden for Danmark

Fremgangen kommer endda i et år, som CEO Per Thanning Johansen betegner som udfordrende, men han er i sagens natur godt tilfreds med væksten på både top- og bundlinje.

- Det skyldes stigninger i tonnagen og selvfølgelig også i råvarepriserne – og den største del af stigningerne er kommet i aktiviteterne uden for Danmark, siger han om væksten på 14 procent i omsætningen.

På eksport-markedet har Alumeco blandt andet udvidet sit fodaftryk med overtagelsen af den hollandske virksomhed Alumar B.V., der har specialiseret sig i aluminiumprodukter til den maritime industri.

Stort lager gav en fordel

Den stigende aktivitet er naturligvis en af årsagerne til, at overskuddet er mere end fordoblet, men derudover skyldes det ifølge Per Thanning Johansen, at Alumeco netop har formået at navigere flot igennem det turbulente marked.

- Det er en kombination af at have styr på vores omkostninger - og det har ikke været så svært i den her Covid 19-tid - og så er det, at vi har haft et stort lager, vi har kunnet trække på så vi kunne tilbyde produkterne til en fordelagtig pris. Det er nu ved at glatte sig lidt ud, for alle de nye varer, vi køber ind, der stiger priserne hver dag, så det er selvfølgelig til almindelige indkøbspriser, der gør, at vores marginer er lidt mere presset, end de var før, forklarer han.

Usikkert marked fortsætter

På trods af, at marginerne nu er under større pres, tror han egentlig på, at Alumeco godt kan gentage rekordresultatet i 2021/2022

- Hvis efterspørgslen fortsætter, og udbuddet er så begrænset, som det er nu, så kan man sige, at der er chancer for det, konstaterer Per Thanning Johansen.

Han understreger dog, at der stadig er mange usikkerheder i markedet, og at der ikke umiddelbart er udsigt til nogen form for normalisering.

- Tingene har ikke ændret sig meget. Først var der knaphed på materialer, så var der også problemer med at få transporteret varen, og nu er der spørgsmål omkring, at kineserne begynder at reducere udbuddet af magnesium, som også er en vigtig del i mange af de aluprodukter, som sælges, og det gør også igen, at udbuddet bliver indskrænket, siger Per Thanning Johansen.

Alumeco Holding A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Nettoomsætning 4.625 4.045
Resultat af primær drift 319 150
Resultat før skat 311 136
Årets resultat 243 103
Balancesum 1.941 1.563
Egenkapital 815 598
Antal ansatte 982 983
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. juni 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125