23948sdkhjf

Nordjysk automationsvirksomhed konkurs – og på nye hænder

Nørresundby-virksomheden Systemteknik er blevet erklæret konkurs ved Skifteretten i Aalborg. Det skriver Statstidende.

Selskabet blev den 24. september taget under rekonstruktion, og blot et par uger senere lykkedes det at afhænde aktiviteterne til en ny ejerkreds. Det oplyser advokat Anders Braad, der dels var indsat som rekonstruktør i selskabet, og dels er kurator i konkursboet.

Systemteknik producerer og servicerer eltavler og automationssystemer – blandt andet til marine- og energibrancherne og til den generelle industri.

Selskabet havde i 2020 et underskud før skat på 2,2 millioner kroner. Året før var der et plus på 7,9 millioner kroner, men i de fire foregående år havde selskabet et samlet underskud før skat på 21,5 millioner kroner.

Om baggrunden for konkursen skriver Anders Braad i en mail til Metal Supply:

- Markedet blev vanskeligt under corona, et specielt godt markedsområde bortfaldt og leverancevanskeligheder på komponenter.

Som nævnt er aktiviteterne nu overdraget til en ny ejerkreds, der har oprettet selskabet Systemteknik 2021 A/S. Dermed er cirka 20 arbejdspladser i Nørresundby og cirka 50 arbejdspladser på virksomhedens fabrik i polske Szczecin reddet.

Den nye ejerkreds består af nordjyske erhvervsfolk. Asbjørn Berge er indsat som administrerende direktør. Han er aktiv i en række investeringsselskaber, og sidder desuden i en række bestyrelser, især i selskaber i byggeindustrien.

Asbjørn Berge er også en del af den nye ejerkreds, som desuden blandt andet består af Freddy og Inger-Marie Sørensen, der står bag Aalborg-virksomheden Saphe, der producerer bilalarmer.

Derudover er Gert Nielsen, der står bag Frederikshavn-virksomheden Launis, som producerer rejer, og Rasmus Hans Jensen, fra Hans Jensen Lubricators, med i ejerkredsen. Sidst men ikke mindst er Brian Bundgaard Pedersen og Lars Bartholomæussen, der begge er partnere i pensionsrådgivningssleksbet North med i ejerkredsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093