23948sdkhjf

Kaos kostede Kiwa dyrt: Kunder og omsætning forsvandt

Det har kostet Kiwa Inspecta både kunder, omsætning og troværdighed, at virksomheden tilbage i 2019 blev suspenderet som certificeringsorgang på bygningsstål efter EN1090.

Det skriver Tekniq Arbejdsgivernes nyhedsbrev tirsdag.

En stikprøvekontrol fra det overordende akkrediteringsorgang Danak i 2019 viste så kritiske forhold i auditering af metalvirksomheder inden for byggestål, at det udløste en suspendering af Kiwa Inspecta som certificeringsorgan.

Siden blev Kiwa Inspectas akkrediteringen på EN1090 helt inddraget af Danak.

Stort frafald af kunder

Ifølge Tekniq Arbejdsgivernes nyhedsbrev har sagen siden udløst et stort frafald af Kiwa's kunder i industrien og et gigantisk underskud på 24 mio. kroner på Kiwa's danske aktiviteter.

Samtidig er der sket en omstrukturering af den danske afdeling af den hollandsk ejede  ejede virksomhed.

I dag er Per Gelang country manager for Kiwa Inspecta i Danmark, og han lægger ikke skjul på, at Kiwa har haft en svær tid efter suspenderingen.

- Denne sag har haft utrolig betydning for os, og den gjorde 2020 til et yderst turbulent år for Kiwa Inspecta i Danmark. Vi mistede de facto en del kunder til andre leverandører efter sagen, der også har betydet et stort underskud i regnskabet. Det har krævet store forandringer de sidste to år, og det har præget vores hverdag, siger Per Gelang til Tekniq Arbejdsgivernes nyhedsbrev.

Ejerne har skabt ro

Per Gelang er hentet fra Kiwa Sverige til Danmark i januar 2021 for at stå for den turn-around, der igen skal gøre Kiwa Inspecta til en sund forretning i Danmark.

Han forklarer til Tekniq Arbejdsgiverne, at ejerne i Holland har holdt under den danske afdeling i den turbulente periode, der har været helt ekstraordinær.

- Jeg husker ikke, at vi har oplevet suspenderinger og lignende tidligere på de nordiske markeder. Det har været alvorligt og blev oplevet ganske negativt hos vores kunder. Derfor har vi kigget meget kritisk på vores arbejde i 2019 og 2020 for at sikre forandringen. Det har været en stor og negativ sag i Kiwa-koncernen. Og der har i den forbindelse været møder i huset med en ganske hård tone for at komme videre, siger Per Gelang i et interview med Tekniq Arbejdsgiverne.

Du kan læse hele Tekniq Arbejdsgivernes interview med Per Gelang HER

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye kunder har erstattet russiske ordre hos Aabo-Ideal
Hjernø Værktøjsfabrik er under rekonstruktion
Lærlinge? Nu trykker du på ligtornen
14 mænd dømt: Virksomhed blev ufrivilligt midtpunkt i stor narkosag
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Flere interesserede købere til konkursramte Kurt Sørensen Maskinfabrik
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094