23948sdkhjf

DI: Skal være muligt at kræve coronapas fra medarbejdere

Regeringen vil følge en anbefaling fra Epidemikommissionen og genindføre coronapasset i Danmark. I Dansk Industri (DI) er man enige i, at coronapasset bliver genindført. 

- Danmark skal for alt i verden undgå nye nedlukninger og generelle restriktioner. Coronapasset er og skal være værktøjet til at sikre et åbent og velfungerende arbejdsmarked og samfund. Med coronapasset og den høje andel af borgere, der er vaccineret, kan vi undgå dybt generende restriktioner som arealkrav, hjemmearbejde, forsamlingsforbud og naturligvis nedlukninger, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

- Der skal være proportionalitet i de tiltag, der iværksættes. I DI ser vi hellere, at man bruger coronapasset, end der indføres andre restriktioner. Og så skal virksomhederne altså også have lov til at kræve gyldigt coronapas hos medarbejderne, og det skal regeringen have med i forslaget til folketinget.

Skal sikre medarbejderes sundhed

Det begrunder Emil Fannikke Kiær med, at nogle virksomheder har behov for et værktøj til at forhindre, at smitten breder sig blandt medarbejderne.

- Danske virksomheder vil naturligvis gerne sikre deres medarbejderes tryghed og sundhed. Derfor er det for nogle et problem, at der ikke er grundlag for at kræve, at medarbejdere har et gyldigt coronapas. Det gælder særligt på virksomheder, hvor en større andel af medarbejderne ikke er blevet vaccineret endnu. Det ser vi især eksempler på inden for fødevare- og servicebranchen, siger den politiske direktør.

Han henviser til, at det har været et problem siden Testloven udløb den 1. november. 

- Derfor skal det være muligt for virksomhederne at kræve gyldigt coronapas fra deres medarbejderne for at sikre trygheden på arbejdspladsen og for at holde gang i betjening og produktion, siger Emil Fannikke Kiær.

Bliv vaccineret

Han håber, at virksomhederne vil blive inddraget i kommende tiltag, ”så det gode samarbejde mellem erhvervsliv, myndigheder og politikere” kan fortsætte, som det har gjort hidtil under corona. DI-direktøren håber også, at endnu flere vil tage imod en vaccine nu.

- Det er vaccinationerne, der er vores fundament i kampen mod corona. Derfor er det helt centralt, at regeringen og myndighederne gør alt, hvad der er muligt for at sikre, at så mange borgere som muligt tager imod vaccinetilbuddet. Det gælder naturligvis også tilbuddet om det såkaldte tredje stik, hvor det forventeligt vil være meget værdifuldt i forhold til presset på sundhedsvæsenet, at ældre og udsatte tager imod revaccinationen så hurtigt som muligt, når det tilbydes, siger Emil Fannikke Kiær.

En genindførelse af coronapasset skal vedtages i folketinget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109