23948sdkhjf

Eurowind Energy øger bundlinjen med 59 procent

- Vi er meget tilfredse med året.

Sådan siger CEO hos vind- og solenergiudvikler Eurowind Energy Jens Rasmussen om det nyligt offentliggjorte regnskab for 2020-2021.

Det kan han også roligt være – altså tilfreds. 

For 2021 har Eurowind Energy øget omsætningen fra 569,7 millioner kroner til lige ved og næsten en milliard i 2021 - Der omsættes fra 994,4 millioner kroner.

Brutteresultat er øget med 32 procent fra 394,6 millioner kroner til 520 millioner kroner i 2020-2021. Samtidig blev der lagt til på bundlinjen, hvor selskabet har oplevet en fremgang på 59 procent fra 98,5 millioner kroner året før til 157,4 millioner kroner. 

Forrentningen af egenkapitalen var på 6 procent for det finansielle år. 

Udvikler og strømproducent

Succesen i det forgangne år tillægger selskabet effekten af virksomhedens strategi, hvor fokus er på at være en klassisk udvikler af vedvarende energiprojekter kombineret med en væsentlig egen strømproduktion. 

Dette har resulteret i en betydelig forøgelse af bruttoresultatet, dog stadig primært hentet gennem salg af strøm fra egne energianlæg. Kapaciteten af de operationelle aktiver steg fra 624 MW i 2019-2020 til 696 MW (+12 procent) i 2020-2021, skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

- Vi har høstet fordelene ved at være et vedvarende energiselskab med en fuld værdikæde, hvor vi udvikler nye projekter, opfører energianlæg og driver dem efterfølgende, samtidigt med at vi sikrer finansieringen undervejs. Vores forretning voksede på alle områder. En vigtig pointe er, at vores vækst er bæredygtig og vil give gode resultater i de kommende år. Vi mere end fordoblede vores portefølje af udviklingsprojekter, og det er de projekter, som er fundament for vores fremtidige vækst, siger Jens Rasmussen. 

Ved afslutningen på det finansielle år, havde Eurowind Energy’s egne sol- og vindparker kapacitet til at producere 1.572 GW/t om året. Det er nok til at dække strømforbruget i flere end 390.000 husstande og fortrænge mere 1,3 million metriske tons CO2 sammenlignet med strøm produceret ved kulkraft. 

Norlys Energy Trading

Eurowind Energy ejer 50 procent af Norlys Energy Trading A/S, som begyndte at handle med energi i 2021. Investeringen i selskabet forventes at skabe et finansielt afkast, men selskabet forventes også at skabe muligheder for at øge indtjeningen på strømproduktionen i Europa og USA. 

- Vedvarende energi er vokset fra statsstøtte til nu at konkurrere på rent kommercielle termer. Resultatet af den udvikling er, at evnen til at maksimere værdien af vores produktion bliver en afgørende faktor i fremtiden. Et af de vigtigste fokuspunkter i fremtiden bliver, at vi kan øge værdien på portefølje-niveau og udnytte vores viden og erfaring med strømhandel på vores markeder, siger Jens Rasmussen. 

Forventningen til resultatet før skat for regnskabsåret 2021-2022 ligger i niveauet 186,5 – 261,1 millioner kroner. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125