23948sdkhjf

Stor stigning i producentpriserne: Smedevirksomhed har svært ved at tjene penge

Nye tal for det såkaldte producentprisindeks, der er en kvartalsvis opgørelse af prisudviklingen på danskfremstillede tjenester, viser i oktober en stigning på 22,4 procent sammenlignet med året før. Det er den næsthøjeste stigning, siden statistikken begyndte i 2005. Det skriver Børsen.

Det kan i den grad mærkes hos de danske industrivirksomheder.

- Det betyder, at det er utroligt svært at tjene penge, for det er utroligt vanskeligt at navigere i det her coronaræs, der kører i øjeblikket, med stigende producentpriser, stigende energipriser, mangel på varer og mangel på ansatte og stigende lønninger. Det er virkelig vanskeligt, siger Allan Larsen, indehaver af Arnsen Stålproduktion, til Børsen.

Virksomheden producerer og monterer bygningstål til både private og erhvervskunder. Ofte indgår virksomheden aftaler af et-to års varighed, hvor prisen er fastlåst i hele byggeperioden.

Udover de stigende materiale- og energipriser, er der også pres på lønnen for øjeblikket. I andet kvartal lød lønvæksten ifølge tal fra Dansk Arbejdsgiverforening på 3,1 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/okonomi/virksomheder-rammes-dobbelt-svaert-at-tjene-penge

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127