23948sdkhjf

Corona: Aftale om refusion fra første fraværsdag på plads

Hvis Folketinget giver grønt lys, kan virksomheder fra 1. december få refusion fra første fraværsdag, når coronasmitte tvinger ansatte til at blive hjemme.

Aftalen mellem Regeringen og arbejdsmarkedets parter faldt på plads tirsdag morgen. Parterne er blevet enige om,  at virksomheder igen kan søge refusion for medarbejdere, der må blive hjemme, fordi de har symptomer, ikke er vaccinerede og er nære kontakter eller har syge, smittede eller hjemsendte børn.

Det skaber tilfredshed hos Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI).

- Det er godt nyt for både medarbejdere og virksomheder. De løfter et samfundsansvar, når medarbejderne bliver hjemme for at isolere sig eller for at passe deres børn på grund af corona. Derfor er det helt rimeligt, at virksomhederne igen kan søge refusion fra første sygedag, siger viceadministrerende direktør Kim Graugaard.

Gælder ikke ved hjemmearbejde

I praksis vil regeringen og arbejdsmarkedets parter genindføre den midlertidige suspendering af arbejdsgiverperioden samt den midlertidige ordning med barselsdagpenge til forældre, der må blive hjemme for at passe deres børn, som det også tidligere har været brugt under corona.

Ordningerne kommer til at gælde både for medarbejdere og for selvstændige, men ikke for medarbejdere, der har mulighed for at arbejde hjemmefra.

- Når vi beder virksomheder og medarbejdere om at løfte det ansvar, er det rigtig godt, at der følger penge med, så der er økonomisk sikkerhed for både børnefamilier og virksomheder, når medarbejdere eller deres børn bliver smittet, siger Kim Graugaard.

Ordningerne gælder i perioden 1. december 2021 til og med den 28. februar 2022. Begge ordninger kræver lovændring, og regeringen vil forsøge at få en hastebehandling igennem Folketinget, så ordningerne kan virke hurtigst muligt.

 Artiklen er bragt i samarbejde med Dansk Industri. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078