23948sdkhjf

Stort dansk ingeniørfirma valgt som rådgiver på energiø i Nordsøen

Niras er netop blevet udvalgt som rådgiver af konsortiet Njord Group, der skal udvikle et bud på verdens første energiø, der skal etableres i Nordsøen 100 km fra den danske vestkyst, hvor der er ideelle betingelser for at producere grøn energi med havvindmøller.

Det oplyser Niras i en pressemeddelelse.

Konsortium Njord Group består af Acciona, Boskalis, DEME og MT Højgaard International. De fire selskaber skal sammen udvikle et bud på den planlagte energiø i Nordsøen for Copenhagen Infrastructure Partners, der er projektudvikler på vegne af investorkonsortiet Vind Ø.

Læs også: Folketinget vedtager 210 mia. kr. til energiø i dag, men vil fjerne klageret

Njord Group konsortiet består af de fire førende internationale selskaber i konsortiet har tilsammen omfattende ekspertise inden for havvindmøller, offshore- og marinekonstruktioner.

Banebrydende projekt

Copenhagen Infrastructure Partners er projektudvikler for Vind Ø investorkonsortiet, der består af Pension Danmark, PFA og Andel.

- Vi er meget stolte over, at Niras er blevet valgt som rådgiver til et konsortium med selskaber af denne kaliber. Vi ser frem til at bidrage med vores ekspertviden til udviklingen af dette banebrydende projekt i den grønne omstilling, siger Carsten Heine Lund, der er Senior Vice President i Niras.

Læs også: Aarsleff skal hjælpe dansk konsortium med energiøen

Energiøen vil forventeligt blive forbundet til havvindmøller med en samlet kapacitet på 10 gigawatt. Desuden skal øen huse et innovationscenter med mulighed for lagring af energi og et Power-to-X anlæg, samt en havn og faciliteter til drift, vedligeholdelse og beboelse for udstationeret personale.

Stor erfaring

- Der er ingen tvivl om, at vores ekspertise inden for maritime projekter matcher vores samarbejdspartneres kompetencer særdeles godt. Vi har tidligere arbejdet sammen med flere af disse selskaber på forskellige projekter i både Skandinavien og internationalt, og vi har rigtig gode erfaringer fra disse samarbejder, udtaler Christoffer Truelsen, der er Vice President i Niras.

Niras fremhæver i pressemeddelelsen, at de har arbejdet på en lang række havvindmølleprojekter over hele verden, og derfor har en omfattende ekspertise inden for offshore og marine konstruktioner. Dertil har Niras også tilbundsgående erfaring med alle relevante miljøspørgsmål, herunder ikke mindst påvirkningerne af havmiljøet.

Læs også: Politisk flertal: Staten skal eje 50,1 procent af energiøen i Nordsøen

- Bæredygtighed er dybt forankret i vores DNA, og derfor passer Energi Ø projektet også perfekt til Niras’ mangeårige erfaringer med store marine projekter, samt vores arbejde med den grønne omstilling, uddyber Carsten Heine Lund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.16