23948sdkhjf

Dansk firma skal levere 40 mio. kr.'s robotløsning til svenske hospitaler

LT Automation i Aalborg har sikret sig en kontrakt på 40 mio. kr. på automation af prøvelaboratorier på sygehuse i Skåne. Der bliver tale om en helt ny kombination af UR-robotter, MIR-robotter og industrirobotter fra Kuka. Ialt 36 robotter i løsningen.

Automationsløsningen skal tage sig af et stort antal prøver fra praktiserende læger. De kommer i standardiserede kasser, som robotterne kan pakke ud.

LT Automation vil bruge industrirobotter til det centrale arbejde med udpaking og sortering af prøver. Mobile MIR-robotter skal sørge for transport af prøver. Hver MIR-robot bliver udstyret med en UR5e-robot, som kan tage prøver op. I alt bliver der tale om 18 industrirobotter, 9 MIR250-robotter og 9 UR5e-robotter.

LT Automation skaber dermed en løsning med høj kapacitet og samtidig stor fleksibilitet.

- Vi har valgt den løsning med mobile robotter, fordi det var den løsning, vi kunne få til at passe ind i de eksisterende rammer. Det er en stor fordel med mobile robotter, at man kan tilpasse sig og levere prøver rundt i de eksisterende lokaler, siger Anders Kjergaard Madsen, teknisk direktør hos LT Automation.

- Det er sjældent, at de tre typer robotter bliver leveret i det samme system. De får en samlet styring, så man med et skærmbillede har overblik over hele løsningen, og man har integration til de overliggende softwaresystemer på sygehusene, siger Anders Kjergaard Madsen.

I første omgang skal LT's automationsløsning installeres på sygehusene i Malmø og i Lund. De anlæg skal stå færdige i slutningen af 2022. Desuden er der i kontrakten med Region Skåne option på anlæg på to andre sygehuse i Hälsingborg og Kristiansstad.

Nye jobs

Der er tale om en meget stor ordre for et forholdsvist lille automationshus. LT Automation havde i forvejen mange ordrer, og har derfor i løbet af efteråret opmandet til 13 medarbejdere. Men nu bliver der brug for endnu flere.

- Vi søger otte ny medarbejdere lige nu. Det er både projektledere, mekaniske udviklere, softwareudviklere og teknikere, siger Anders Kjergaard Madsen.

LT Automation har tidligere leveret en løsning til modtagelse af prøver fra praktiserende læger til Aalborg Universitetshospital. Her bruges der udelukkende industrirobotter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156