23948sdkhjf

Stålekspert: Vi håber på endnu mere hjemtagning fra Asien

Adm. direktør Mogens Hørdum Sørensen fra Steel Products er glad for, at opgaver fra Asien finder vej tilbage til Danmark, men han kunne dog godt ønske sig, at der kom lidt mere tempo på insourcingen.

- Der bliver snakket lidt mere om det, end der rent faktisk bliver effektueret. Det, vi ser, er, at en del af vores kunder skal derhen, hvor de ikke kan få deres varer, før de tager beslutningen. Selv om de overordnet siger, at det er det, de gerne vil, så er de lidt træge til at tage beslutningen. Men vi har fået en del tilbage af den grund, at man har oplevet, at single sourcing - og specielt single sourcing i Asien - har nogle risici. Snakker vi Horsens, hvor det er væsentligt større emner, begynder fragten også at blive et issue, fortæller Mogens Hørdum Sørensen.

- Men vi havde forventet, at det var mere massivt, og at det resulterede i flere ordrer, konstaterer han.

Sluppet nådigt fra råvare-uro

Også når det gælder råvare-uroen og manglen på arbejdskraft, er Steel Products påvirket. Mogens Hørdum Sørensen mener dog, at virksomheden er sluppet nådigt.

- Vores indkøbsafdeling har ydet en super indsats, så det har virkelig kun været på få emner, vi har været udfordret. Vi har mig bekendt ikke været skyld i, at en kunde har stået stille endnu. Det kan godt være, at det ikke er tilfældet inden for et af vores lowrunner-produkter, men set over en bred kam har vi holdt vores kunder kørende, siger han.

Det er også lykkedes at sende en del af råvare-regningen videre, og det tilskriver Mogens Hørdum Sørensen, at kunderne har vægtet den fleksibilitet og leveringssikkerhed, som Steel Products har kunnet tilbyde, højt i et usikkert marked.

Når det drejer sig om at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft, har Steel Products-direktøren også forsøgt at være et skridt foran.

- Vi er lidt udfordret på faglærte og ufaglærte specielt i Nordborg. Vi gør rigtig meget for at få opgraderet vores lærlingeindsats, og så har vi faktisk lige fra vi startede i Horsens brugt meget krudt på at være tæt på skoler og uddannelsesinstitutioner, og det betaler sig virkelig. Vi får flere ansøgninger, end vi skal bruge folk. Vi snakker ingeniører, vi snakker teknikere. Så det er lidt en luksussituation at være i, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203