23948sdkhjf

Konsulent: Industrien går glip af stort salgspotentiale

Du kan sagtens sælge komplekse industri-løsninger online. For teknologierne er klar, og kunderne er klar.

Sådan lyder det fra Per Kirchner, som er direktør i det digitale konsulenthus Novicell.

Han peger i ien pressemeddelelse på, at rigtig mange B2B-virksomheder lige nu tøver med at flytte deres salgskanaler online.

Forklaringen fra virksomhederne lyder ofte, at komplekse løsninger og services ikke lader sig sælge online. Men det er en skrøne, påpeger Novicell.

- Det er paradoksalt, at indkøberne er klar til at handle online, men sælgerne er ikke klar til at sælge. Danske B2B-virksomheder har et enormt vækstpotentiale, hvis de formår at udfylde efterspørgslen online, siger Per Kirchner.

Han henviser til, at i dag er det godt 82 procent af de professionelle indkøbere, der starter deres indkøb på nettet. 

Han erkender dog i samme åndedrag, at det for mange B2B-virksomheder er krævende at gøre deres produkter og services tilgængelige online, fordi mange industrielle produkter sælges tilpasset.

 - Der er naturligvis forskel på, om du sælger rengøringsartikler og modetøj, eller om du sælger infrastrukturen til bagagehåndteringen i en lufthavn. Produktets kompleksitet stiller naturligvis nogle krav til den ecommerce-platform, som ligger bagved, men princippet er det samme. Indkøberne er jo vant til at handle online privat, og derfor har de også en forventning om, at de kan handle lige så enkelt i deres professionelle virke, siger han.

Enormt vækstpotentiale

For at udnytte det enorme potentiale i onlinesalg skal virksomhederne ifølge Per Kirchner udnytte de teknologier, der gør det muligt online at tilpasse produkterne som en del af online salget.

- Det giver nogle helt nye unikke muligheder for virksomheder, der sælger højkomplekse produkter, fordi de dermed rykker tættere på deres kunder. Der ligger et enormt vækstpotentiale for B2B-virksomheder, hvis de formår at samle de nye muligheder op, siger Per Kirchner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093