23948sdkhjf

Hagens Fjedre: Vores fabrik i Kina bliver vigtig i 2022

Der kommer til at ske en yderligere regionalisering i industriens strøm af underleverancer i 2022.

Det vurderer Henrik Hagens, som er adm. direktør for Hagens Fjedre, der har fabrikker i både nordjyske Støvring, Sverige og Kina.

- Vi ser ind i et år med lidt mindre samhandel mellem verdensdelene end tidligere, fordi man ganske enkelt ikke tør satse på en leverandør, der ligger for langt væk, siger Henrik Hagens.

Han forklarer, at den øgede regionalisering både mærkes i Europa og i Kina, og at mekanismerne er de samme i begge regioner.

- Man tør som producent i Europa ikke satse udelukkende på leverandører i Asien, og i Kina ønsker man ikke at være afhængig af import fra Europa, forklarer direktøren, der derfor er godt tilfreds med det fabriks setup, som Hagens Fjedre går ind det nye år med.

- Kinesere lægger op til mere produktion i Kina rettet mod det kinesiske marked, og det er opgaver, vi er klar til at gribe, siger Henrik Hagens, der melder om god aktivitet på det kinesiske marked.

Han kalder det naturligt, at producenterne i en usikker tid trækker sine leverandører tættere på.

- Regionaliseringen gør kunderne trygge, fordi regionalisering minimerer fragtudfordringer og udgifter og generelt giver nærheden en højere forsyningssikkerhed, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125