23948sdkhjf

Svejsekoordinator nummer 350 er klar til kamp

Techcollege i Aalborg kunne kort før jul fejre at have uddannet national svejsekoordinator nummer 350.

Den heldige kursist, der kunne prale af at være nummer 350, blev 26-årige Jeppe Krüger Larsen fra Sjørring Maskinfabrik. Han begyndte på uddannelsesforløbet for to år siden og glæder sig nu over, at diplomet for gennemført national svejsekoordinator er i hus.

Det oplyser Techcollege i en pressemeddelelse.

- Vi har en ældre herre hjemme på værkstedet, der snart forlader os, så derfor gav det god mening for min virksomhed at sende mig afsted og få mig lært op, så vi ikke mister kompetencerne. Uddannelsen har været en kæmpe hjælp og betyder, at jeg nu kan påtage mig rollen, lød det fra Jeppe Krüger Larsen, efter han netop havde fået overrakt sit afsluttende diplom.

Fra Sjørring Maskinfabrik

Den nye titel som national svejsekoordinator kommer Jeppe Krüger Larsen til gode i både sit arbejde hos Sjørring Maskinfabrik, men også hos sit eget firma, JKL Welding.

- Hele forløbet har været udfordrende på den gode måde. Vi er kommet omkring mange standarder, og kombinationen af både teori og praksis har fungeret fint. For mit vedkommende har det fungeret særligt godt med en kombination, da jeg er ordblind. Derudover har jeg fået en masse nye bekendtskaber og venner, som jeg ved, at jeg kan tage fat i, hvis der nu lige opstår et spørgsmål til noget, vi har talt om på forløbet, sagde han.

Som en del af indholdet på det 8. og sidste modul til national svejsekoordinator kom Kristian Panduro, der er lead auditor hos Bruuns Inspektion, også forbi. En del af hans job handler nemlig om at auditere virksomheders svejsecertificeringer, og som svejsekoordinator er det vigtigt, at man aktivt kan indgå i den proces.

- Mit arbejde går ud på, at jeg én gang om året tjekker, at kvalitetssystemet i produktionsvirksomheder fungerer optimalt og lever op til de pågældende certificeringer. I den sammenhæng er det selvfølgelig nødvendigt, at virksomhederne har en koordinator til at styre svejsearbejdet, forklarede Kristian Panduro.

- Jeg har oplevet, at det flere steder har været en udfordring at få koordinatorer med grundlæggende viden, og selvom uddannelsesforløbet ikke gør dem til nørder, så har de en god og bred viden med sig.

Kristian Panduro havde selv en gave med til national svejsekoordinator nummer 350, og sammen med resten af holdet på modul 8 blev begivenheden fejret med både lækre kager og champagne på kursets sidste dag.

Artiklen er en del af temaet Svejsning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125