23948sdkhjf

East Metal insourcer produktion med nye laserskærere

East Metal blev grundlagt i Letland i 1997, hvor man startede som underleverandør specialiseret i træ- og stålkomponenter til forskellige industrier. Væksten i virksomhedens division for skæring af stålemner betød, at man over tid begyndte udelukkende af fokusere på dette materiale og specialisere sig i produktion af store, komplekse produkter. East Metal har i dag produktion i både Danmark og Letland.

Et af de allervigtigste segmenter er vindmølleindustrien, hvor man er leverandør af store komponenter. Her er efterspørgslen stigende, og dermed har East Metal været nødt til at udvide sin skærekapacitet. Derfor tog man fat i Yamazaki Mazak.

- Mange af de industrier, vi leverer til, har meget strikse specifikationer vedrørende produkternes levetid. For eksempel vindenergiindustrien, hvor de komponenter, vi leverer, forventes at holde i mindst 20 år i et meget stressende miljø. Derfor er kvalitet essentielt, og det var øverst i vores tanker, da vi så på udvidelse af vores lasermaskine-portfolio, siger Flemming Rasmussen, CEO hos East Metal.

- Vi kiggede oprindeligt på andre mærker, men da vi mødte Mazak, blev det hurtigt klart, at de kunne levere pålidelige og stærke maskiner, der kunne producere dele til den præcise standard, vi krævede. Vi har tidligere lagt noget af vores laserskærearbejde ud til underleverandører, så alle maskiner, vi køber, skal levere øget kapacitet og fleksibilitet, så vi kan hente det arbejde hjem in-house. Mazak hjalp os med at nå det mål, fortsætter han.

East Metal valgte derfor at investere i to Mazak-maskiner; en Optiplex 4020 Fiber 6.0 kW og en 3D Fabri GEAR 400 III.

Fabri Gear er specielt designet til arbejde med lange og tunge rør og profiler. Udstyret med en kraftig 4.0 kW resonator kan den skære materialer i runde, firkantede og trekantede former, og også bearbejde I beams, H beams og andre brugerdefinerede former i rustfri stål.

Optiflex 4020 Fiber-laseren er velegnet til højhastighedsbearbejdning i mellem-tykke materialer. Den har en travershastighed på 120 meter/minut på X- og Y-aksen.

- Begge investeringer har gjort os i stand til markant at øge output-volumen, og at følge med den hurtigt stigende efterspørgsel, konkluderer Flemming Rasmussen.

- Det betyder selvfølge intet, hvis vi ikke kan møde industriens strikse krav, men omstillingsevnen og præcisionen for både Optiplex 4020 Fiber og 3D Fabri Gear 400 III betyder, at det ikke har været nogen bekymring overhovedet, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109