23948sdkhjf

Tysk industri jagter nye danske leverandører

Et stigende antal tyske industrivirksomheder er gået på jagt efter danske underleverandører.

Det sker for at fremtidssikre forsyningskæderne i den tyske industri, der har været hårdt ramt af globale nedlukninger, fragtkaos og høje fragtpriser.

- Vi oplever, at der kommer flere og flere tyske virksomheder til os i handelskammeret og spørger, om vi kan hjælpe dem med at finde leverandører i Danmark, siger Reiner Perau, som er direktør for Dansk-Tysk Handelskammer, som understøtter tyske virksomheders aktiviteter i Danmark.

Reiner Perau påpeger, at den øgede samhandel mellem Danmark og Tyskland er en så ny tendens, at der endnu ingen data eller tal er for de forandrede markedsbevægelser.

Konsulat bekræfter

Erich Børner, som er ansat som eksport- og industrirådgiver på det danske generalkonsulat i Hamborg, bekræfter den nye tendens i forsyningskæderne.

- Vi mærker klart en tendens, hvor de tyske virksomheder lægger flere ordrer hos leverandører i Europa. Tyskerne kigger i langt højere grad mod nabolandene, og derfor oplever vi også, at de kigger langt mere i Danmarks retning lige nu, siger Erich Børner.

Erhvervshuse har travlt

I de regionale danske erhvervshuse i Danmark er det tyske marked også hoppet op til en plads øverst på dagsordenen.

Steffen Leth Møller, forretningsudvikler i Erhvervshus Sjælland og Interreg-projektet German-Danish Innovation, vurderer, at tyskerne simpelthen har erkendt, at det har været en fejl at satse så ensidigt på oversøiske leverandører.

- Derfor sadler de nu om og søger at genoprette og styrke deres forsyningskæder med leverandører, der er tættere på. De danske virksomheder er generelt vellidte i Tyskland, så som situationen er lige nu, har de danske virksomheder derfor gode muligheder for at komme ind og få et kæmpe boost på det tyske marked, siger Steffen Leth Møller.

Samme melding lyder fra Anna Marie Damgaard Kristensen, som er ansat i Erhvervshus Sydjylland og leder af eksportprojektet SMV International. Hun oplever, at de danske virksomheder allerede er gået i gang med at udnytte de nye tyske muligheder.

- For to år siden blev der sagt Kina, Indien og langdistance, når vi i erhvervshuset fik henvendelser fra danske virksomheder, som ville eksportere. Dengang ville de danske virksomheder ud på verdensmarkedet, men nu bliver der sagt Tyskland og Skandinavien og Europa, når de  kontakter os, siger Anna Marie Damgaard Kristensen.

Virksomheder: Vi har mere i Tyskland nu

Jern - Maskinindustrien har talt med en lang række danske underleverandører, der lige nu skriver kontrakter med nye kunder i Tyskland og samtidig øger ordremængden på eksisterende tyske kunder.

Blandt dem er tandhjulsproducenten Hero Gears i Ishøj, som tydeligt mærker, at de tyske maskinproducenter er begyndt at kigge efter leverandører i Europa.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel og interesse fra Tyskland lige nu. Vi har netop fået en ny tysk kunde, og derudover har vi en tysk kunde, der vokser meget lige nu, siger Hero Gears adm. direktør Peter Schlippe.

Han vurderer, at der er rigtig meget tryk på fabrikkerne i Tyskland, og derfor er der brug for nye underleverandører, der kan levere i rette kvalitet til aftalt tid.

- Tyskerne ser danskerne, som moderne i forhold til både teknologi og tankegang. Danske maskinfabrikker har generelt en stor stjerne i Tyskland, siger Peter Schlippe.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142