23948sdkhjf

Vestas om årsregnskab: Disse faktorer presser vores indtjening

Vestas præsenterede onsdag foreløbige regnskabstal for 2021 med en toplinje i det forventede område men en indtjening, der halter efter det budgetterede.

Tallene viser en omsætning på 15,587 milliarder euro (116,0 milliarder kroner), hvilket er inden for forventningerne på 15,5-16,5 milliarder euro (115-123 milliarder kroner).

Derimod kniber det med indtægterne.

Ebit før særlige poster endte på 461 millioner euro (3,4 milliarder kroner), svarende til en margin på 3,0 procent. Det lå dermed under forventningerne på 4 procent.

- Alle i Vestas ydede en fremragende indsats i 2021 for at sikre rekordhøj omsætning på trods af et globalt forretningsmiljø, der blev mere udfordrende året igennem. Ustabilitet i forsyningskæden og stigende energipriser kombineret med en accelereret prisinflation på råmaterialer, transport og mølle-komponenter fortsatte med at forstærke udfordringerne hele året igennem, hvilket påvirkede både sigtbarhed og profitabilitet, siger koncernchef og CEO Henrik Andersen:

På kort sigt ser Vestas meget volatile forretningsbetingelser på vindenergimarkedet, mens de er særdeles positive på længere sigt. I hele 2022 forventer man stadig at være påvirket af de høje priser på fragt, energi og råvarer.

- Vi er stadig fokuserede på at eksekvere vores strategi og drive energiomstillingen fremad sammen med vores kunder, men forventer at det nuværende udfordrende forretningsmiljø vil fortsætte gennem 2022, hvilket lægger en dæmper på vores forventninger til 2022. For at kunne adressere udfordringerne på kort sigt fordrer det, at industrien udviser den nødvendige disciplin til at beskytte profitabiliteten og forbedre værdiskabelsen på længere sigt, og Vestas vil fortsætte med at bane vejen for at dette kan indfries, siger Henrik Andersen.

Vestas forventer i 2022 en omsætning 15,0-16,5 milliarder euro (111,7-122,8 milliarder kroner) og en ebit-margin før særlige poster på 0-4 procent.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126