23948sdkhjf

Eksportvirksomhed skifter op i det grønne gear

"Eksportvirksomheden Dragon A/S tager livtag med den grønne omstilling, og resultatet bliver en stærkere virksomhed med en grøn værdikæde".

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Erhvervshus Sjælland, som har støttet Maribo-virksomheden på den grønne rejse.

For Dragon A/S med 15 ansatte handler den grønne omstilling om at spare på strømmen, om at sortere affaldet, bruge mindre skadelig kemi i produktionen og om at genanvende materialer og vand.

Den grønne omstilling skal dermed gøre det muligt at fordoble både omsætning og antallet af medarbejdere i virksomheden, der er en af Europas største producenter af slibepapir.

- Vi er en virksomhed, som bruger meget energi, så der er noget at arbejde med der. Vi sorterer vores affald men kan gøre det endnu mere sektioneret, og så arbejder vi med at genbruge spildevand og skifte til nye mere bæredygtige limtyper, siger Kent Søes, der er direktør for Dragon A/S.

Dragon A/S er en af Europas førende producenter inden for slibepapir, og 95 pct. af slibepapiret eksporteres. Virksomheden har fået hjælp gennem Grøn Cirkulær Omstilling og Erhvervshus Sjælland til at gøre sin produktion endnu mere bæredygtig.

Ros til erhvervshuset

Omstillingen til en mere bæredygtig produktion foregår samtidig med, at virksomheden har travlt med at producere højkvalitets-slibepapir i skarp konkurrence med andre internationale producenter. Derfor er det vigtigt med den løbende sparring med forretningsudvikleren fra Erhvervshus Sjælland, forklarer Kent Søes.

- Vi har været yderst taknemmelige for den hjælp og det værktøj, der ligger klar til virksomhederne, så der er en fast køreplan. Det har givet os ekstremt meget mod på at gå i gang med det her, siger Kent Søes.

Projekt Grøn Cirkulær Omstilling er et målrettet forløb, som Erhvervshus Sjælland tilbyder virksomheder i hele Sjællandsregionen. Forløbet vejleder virksomheder, der ønsker at være grønne og bæredygtige, og Erhvervshus Sjællands forretningsudviklere kobler virksomhederne sammen med lige netop de private rådgivere, som kan hjælpe virksomheden videre.

Via erhvervshuset får virksomheden derefter op til 90.000 kr. i tilskud til køb af den private rådgivning.

Kunder bliver også grønne

Det er ikke kun på virksomheden i Maribo, der er en grøn omstilling på vej. Også ude hos kunderne blæser der nye vinde, og det giver Dragon A/S muligheden for at få en god forretning ud af den grønne omstilling.

- Vores kunder har også brug for at få det her løft. Fordi vi er nogle af de første led i forsyningskæden, så har kunderne brug for, at vi går forrest i den proces og tilbyder miljørigtige produkter, siger Kent Søes,

Virksomheden mærker i øjeblikket konkurrencen fra producenter i blandt andet Fjernøsten, hvor miljøhensyn ikke vejer ret tungt, og hvor produktionen derfor kan gøres billigere. Konkurrenterne kan dog ifølge direktøren ikke matche Dragons kvalitet eller fleksibilitet i produktionen, så den grønne omstilling handler også om at fremtidssikre virksomheden.

- Vi er nødt til at foretage de her ændringer, hvis vi skal eksistere om 5,10 eller 15 år. Hvis ikke vi som virksomhed med vores muligheder og fleksibilitet gør det, så er der sandsynligvis nogle andre, der gør det. Men vi har også pligten til at gøre vores del og foretage de ændringer, der gør, at vi kommer i den rigtige retning, siger Kent Søes.

En langsigtet proces

Direktøren understreger, at Dragon A/S’ grønne omstilling er en længerevarende proces.

- Men vi tror på, at den vil gavne os og gøre os til en mere attraktiv samarbejdspartner sammenlignet med vores konkurrenter. På den måde vil vi sikre os nogle kontrakter og ordrer, så vi over en årrække kan fordoble vores medarbejderantal og vores omsætning, siger han.

Artiklen er en del af temaet Energi & Miljø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094