23948sdkhjf

Kræver ensartet CO2-afgift: Små virksomheder skal ikke betale de stores udledningsfest

Den grønne skattereform og de kommende CO2-afgifter skal være ensartede for alle brancher. 

Det siger arbejdsgiver-organisationen Tekniq Arbejdsgiverne i en kommentar til de tre modeller for en CO2-afgift, der netop er fremlagt af en ekspertgruppe.

Den første af de tre modeller er den ensartede model, der beskatter alle virksomheder ens i forhold til mængden af udledning.

De øvrige to modeller beskytter de største danske udledere af CO2 for at løbe ind i kæmpe afgifter.

Men de små virksomehder skal ikke betale for, at de store forsat kan lede C02 ud, lyder det fra Tekniq Arbejdsgivernes adm. direktør Troels Blicher Danielsen.

Ifølge Tekniq Arbejdsgiverne bør man derfor fremadrettet i de politiske forhandlinger udelukkende fokusere på den ensartede model.

- En ensartet CO2-afgift vil sikre, at det ikke er de små og mellemstore virksomheder, der kommer til at betale gildet for at holde hånden over de største forurenere, siger Troels Blicher Danielsen

Han kalder det samtidig afgørende, at en grøn skattereform er både enkel og retfærdig, så den er ensartet for alle virksomheder.

- Vi skal ikke ud i en situation, hvor nogle delbrancher skal beskattes hårdere, fordi andre delbrancher undtages for CO2-afgifter, siger Troels Blicher Danielsen.

Han påpeger ligeldes, at det samlede skattetryk for virksomhederne ikke må stige som konsekvens af en CO2-afgift og grøn skattereform, da det vil stille danske virksomheder dårligere i den internationale konkurrence.

Artiklen er en del af temaet Energi & Miljø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11