23948sdkhjf

Fra 100 til 0: Salg af gaskedler står bomstille

Krigen i Ukraine og høje gaspriser kan tydeligt mærkes på salget af nye gaskedler, lyder det fra både arbhejdsgiverorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne og de installatører, som er i gang med at tilpasse forretningen til nye alternativer. 

Tekniq Arbejdsgiverne repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal. De oplever lige nu en enorm interesse for varmepumper og et fuldstændig dødt marked for gaskedler.

Ét af de steder, hvor man har valgt at skift forretningsfokus til varmepumper er hos 

- Vi sælger normalt 80-100 gaskedler om året, men vi har ikke fået en eneste forespørgsel på et tilbud de seneste tre uger. Det er stoppet fuldstændig. Og der er flere kunder, som direkte har sagt til mig, at de ikke vil have Putins gas, siger Hans Henrik Stefansen, der driver enkeltmandsvirksomheden Ølsted VVS.

Her har man ”nymonteret rigtig mange gasinstallationer siden 1985”, som der står med brede typer på forsiden af virksomhedens hjemmeside.

Men nu laver Ølsted VVS varmepumpetilbud, så det basker.

- Vi har 25 tilbud ude, og vi har foreløbig solgt tre. Det er et marked, jeg venter mig meget af, og det gode ved at installere varmepumper i stedet for gasfyr er, at jeg ikke skal op på taget. Jeg kan nemlig ikke lide at kravle på stiger,” siger Hans Henrik Stefansen.

Artiklen er en del af temaet Energi & Miljø.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078