23948sdkhjf

Godt råd før alarmkøb: Start med at analysere dine værdier

Et kig på egne værdier - og ikke mindst en analyse af konsekvensen ved at miste dem - bør altid være de første skridt inden investering i øget tyverisikring. Det siger afdelingsleder i Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, DBI

Hvis du går med tanker om at opgradere brand- og tyverisikringen af din fabrik og virksomhed, er der god grund til at starte med at kaste et analytisk blik på de værdier, du rent faktisk vil sikre.

Det påpeger Jesper Florin, som er afdelingsleder i sikringsafdelingen hos Dansk Brandteknisk Institut, DBI.

DBI rådgiver virksomheder om netop sikringsløsninger, og det analytiske blik på virksomhedens værdier og betydningen af at miste dem bør altid være første skridt på vejen mod en investering i mere fysisk sikring eller elektronisk overvågning som alarmanlæg.

- Du skal kigge på, hvilke konsekvenser det har, hvis uheldet rent faktisk er ude og dine værdier bliver stjålet, siger Jesper Florin og henviser til, at de afledte effekter af et tyveri kan koste langt mere end værdien af det, man mister.

- Hvis uheldet og du ved et indbrud får stjålet et specialværktøj, så kan det jo blive dyrt, hvis det stopper din produktion i tre dage eller længere. Så koster et tyveri jo pludselig langt mere end selve værktøjets pris, og i sidste ende kan det koste dig kunder, hvis du ikke kan levere de aftalte ordrer, siger afdelingslederen.

Omvendt kan det være som at skyde gråspurve med kanoner at investere meget store beløb i tyverisikring af områder eller bygninger, hvor der kun findes nogle materialer eller effekter, som hverken har den store reelle værdi eller er produktionskritiske.

Pragmatiske greb

Når man har fundet frem til de produktionskritiske værdier i ens virksomhed er næste skridt at få dem fysisk beskyttet mod alt for lange fingre. Det kan naturligvis ske alene med en investering i overvågning og alarmsystemer, men der er også andre mere lavpraktiske og pragmatiske greb, påpeger Jesper Florin.

- Vi ser jo situationer, hvor det rent faktisk er billigere for en virksomhed at sprede sin risiko og eksempelvis have meget væsentlige produktionsværktøjer i flere udgaver placeret forskellige steder, så man kan producere videre, hvis der sker et tyveri, siger Jesper Florin.

Derudover kan lavpraktiske greb som at blænde en stribe vinduer eller flytte værdier om natten være effektfulde og tage toppen af en sikkerhedsinvestering.

- Det handler om at kigge pragmatisk på det og så naturligvis se hvilke krav, ens forsikringsselskaber stiller. Derefter har man et godt grundlag for at finde den rette løsning, forklarer Jesper Florin.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078