23948sdkhjf

20-årig smed: Drømmen er min egen virksomhed

20-årige Philip Klintegård Antonsen er med i kampen om DM-titlen, når der den 28. - 30. april blæses op til det faglige mesterskab Skills i Høng på Sjælland.

Han er i dag under uddannelse som rustfast klejnsmed og er i praktik hos CKJ Steel i Køge, og den 20-årige smed lægger ikke skjul på, at drømmen en dag er egen virksomhed - og gerne sammen med sin far.

Det skriver Industriens Uddannelser, som har lavet et portræt af den unge klejnsmed op til den faglige dyst i Høng.

En lang familietradition

I portrættet fremgår det, at talentet for smedefaget ikke kommer fra fremmede, for både Philips far og farfar er smede. Men på trods af den lange familietradition lå det alligevel ikke i kortene, at Philip skulle følge i familiens fodspor. På grund af dårlig ryg blev Philip nemlig spået en fremtid med stillesiddende arbejde.

Det var dog en spådom, som smedelærling fra Kalundborg ikke ville acceptere, og nu er der fuld knald på den faglige karriere.

- Min drøm har været, lige siden jeg gik ind på uddannelse til klejnsmed, at starte min egen virksomhed og gerne sammen med min far. Jeg har altid været med min far, når han har skullet lave noget på vores båd og med ham på værkstedet. Og det har fanget min interesse. Og så er det en spændende og meget bred uddannelse, siger Philip Klintegård Antonsens

Intet pres fra familien

Philip Klintegård Antonsen understreger, at han på ingen måde er blevet presset til at gå ind i smedefaget, hvor han han ikke ser den dårlige ryg som nogen udfordring.

- Verden bliver mere og mere digital. Faget udvikler sig hele tiden, og nu har vi robotter til rigtig mange ting. Der vil selvfølgelig altid være ting, der kræver håndkraft, men der arbejder jeg ergonomisk forsvarligt og passer på mig selv. Så skal jeg nok kunne holde mange år i faget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078