23948sdkhjf

Roskilde-borgmester jubler over nyt MAN-byggeri

Roskildes borgmester Tomas Breddam jublede og kunne dårligt få armene ned, da det i sidste uge blev offentliggjort, at en stor virksomhed med 1.500 arbejdspladser flytter til kommunen.

Det skriver Roskilde Dagblad.

MAN Energy Solutions samler nemlig sine nuværende afdelinger i København, Ishøj og i Holeby på Lolland og rykker det hele til en af de gamle grusgrave sydøst for Roskilde. Her køber man en stor grund af firmaet Nymølle, der snart er færdig med at grave i dette område.

Mens folk var slukørede i Holeby, der står til at mister 154 arbejdspladser, var smilet bredt i Roskilde.

- Selvfølgelig kommer det til at give Roskilde et gevaldigt skub fremad, selv om vi nok ikke kan regne med, at alle medarbejdere flytter hertil på én gang, siger Tomas Breddam tiol avisen.

De folk, der fra 2027 skal arbejde i Roskilde, er både ingeniører, teknikere og arbejdere. Den danske afdeling har i mange år beskæftiget sig med at udvikle nye motorer og så afprøve disse, mens den egentlige produktion foregår rundt om i verden, hvor de skal bruges, eksempelvis på skibsværfter.

- Jeg er glad og stolt over, at sådan en virksomhed rykker til Roskilde. Naturligvis er det fint med så mange nye arbejdspladser, men firmaet repræsenterer også en form for ’grøn teknologi’, der går fint i spænd med Roskildes mange uddannelses-steder og mange firmaer, der arbejder med klima-forbedringer, siger borgmesteren til avisen.

Kilde: https://www.sn.dk/roskilde-kommune/borgm...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11