23948sdkhjf

Til daglig holder Martin styr på honningfabrikken: Nu skal han til DM i Skills

20-årige Martin Birk Nielsen er under uddannelse som automatiktekniker, og praktikstedet er Jakobsens honningfabrik.

Nu skal han til DM i Skills i den uddannelse, som han selv kalder meget bred i en artikel, som Industriens Uddannelser har lavet som optakt til mesterskaberne.

- Uddannelsen rummer alt teknisk, du kan tænke på. Det er luftstyring, væskestyring, elektronik, robotter og programmering af anlæg. Jeg vedligeholder produktionsmaskiner i honningproduktionen. Store dele af processerne er automatiseret, så jeg har nok at lave. For nylig har vi for eksempel fået temperaturstyring på alle vores tanke, siger Martin Birk Nielsen.

Han forklarer, at for ham virker alt logisk i det fag, han nu skal dyste om DM-titlen i.

- Da jeg begyndte at sidde og læse diagrammerne, gav alt mening for mig. Diagrammer bruger vi til at aflæse alt om et system. Et eldiagram viser, hvordan ledningerne er trukket, hvad komponenterne er, og hvilke funktioner de har. Selvfølgelig skulle jeg lige lære at læse det, men jeg kom i en god klasse, der var god til at hjælpe mig i gang, siger han.

Robotter og programmering

Martin Birk Nielsen fortæller, at han faktisk bedst lide programmeringsopgaver og robotter.

- På min læreplads er det mere mekanisk og elektrisk. Det er også godt, fordi jeg bliver udfordret i noget, jeg er mindre god til. Det bedste er, hvis man står med et eller andet problem i produktionen, hvor man ikke kan finde hoved og hale i det, og så går der et lys op for en. Det er fedt, når man så endelig får det løst, siger han.

DM i Skills afholdes i Høng på Sjælland og begynder på torsdag og slutter lørdag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093