23948sdkhjf

Så mange flere jobs er der skabt i industrien på to år

Den danske industrisektor er vokset kraftigt målt på antallet de sidste to år.

For selvom beskæftigelsen i industrien led et knæk i begyndelsen af corna-pandemien, er den kommet stærkt igen.

I fjerde kvartal 2021 var der mere end 10.000 flere ansatte i den danske industri, end tilfældet var i fjerde kvartal 2019.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som er bearbejdet af virksomheden eStatistik.

- Det seneste år er beskæftigelsen faktisk steget med 15.000 job, hvilket må siges at være en ganske markant vækst. Der er dog lang vej til niveauet fra før finanskrisen. Relativt er industribeskæftigelsen størst i det vestjyske, men på kommunebasis finder man den højeste andel i Kalundborg, der akkurat sniger sig ind foran Billund. Målt i antal job topper Aarhus umiddelbart foran Gladsaxe. Gladsaxe er til gengæld kommunen, der har skabt flest industrijob, siger Kent Nielsen, direktør i eStatistik.

Kigger man på, hvor industrien fylder mest på det private arbejdsmarked, så skal man en tur til Sjælland.

I Kalundborg udgør industrien nemlig hele 44,4 procent af beskæftigelsen i de private virksomheder, mens industrien udgør 44,2 procent af beskæftigelsen i Billund. I Sønderborg udgør industrien 41,9 procent. Årsagen til dette hedder naturligvis henholdsvis Novo Nordisk, Lego og Danfoss.

- I Ikast-Brande har man også en stor industrivirksomhed i form af vindmølleproducenten Siemens-Gamesa, og det er afgørende for, at 37 procent af den private beskæftigelse er indenfor industrien. Ringkøbing-Skjern er omtrent lige så stor, hvilket skyldes en anden vindmølleproducent, nemlig Vestas, men her tæller også Arla godt med i lønmodtagerstatistikken, siger Kent Nielsen.

Du kan læse hele statistikken om industrien HER

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.097