23948sdkhjf

25 millioner kr. skal løfte dansk spåntagning

Dansk spåntagning og produktionsteknologi generelt skal have et gevaldigt løft for at stå stærkt i fremtidensglobale konkurrence.

Det er baggrunden for, at Industriens Fond netop har bevilget 25 millioner kroner til DAMRC (Danish Advanced Manufacturing Center) i Herning og indledt et strategisk partnerskab med centeret.

- Produktionssektoren er en væsentlig del af dansk erhvervsliv og det skal være attraktivt for både små og store virksomheder at producere i Danmark. Derfor skal vi blive endnu bedre til at innovere og forny os. Banebrydende forskning og ny teknologi skal bruges hyppigere og bedre, og så skal sektoren hele tiden have adgang til kompetente medarbejdere, der også i fremtiden kan være med til at føre gode idéer ud i livet i de danske virksomheder, siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond, i en pressemeddelelse om det nye samarbejde.

Mere efteruddannelse

Med den nye partner ved sin side kan DAMRC nu tage større skridt og spille en mere aktiv rolle i videreudviklingen af den danske produktionsindustri.

DAMRC oplyser, at målet er, at der hen over de næste år sker en markant forøgelse af den produktionsrettede forskning og innovation, og at der modnes og implementeres i omegnen af 25 nye produktionsteknologier via centeret.

Og som et andet altafgørende element vil DAMRC også lave særlige tiltag for at udvikle nye efteruddannelsesmuligheder for medarbejderne i produktionssektoren.

- Medarbejderne i de danske virksomheder er det vigtigste råstof. Det er dem, der driver udviklingen og får ting til at ske. Så de er selvfølgelig altafgørende medspillere, når industrien skal udvikles i de kommende år, siger Klaus Ørskov, der er adm. direktør hos DAMRC.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094