23948sdkhjf

Ventherm lander stor ordre i vindmølle-branchen

Fynske Ventherm er specialiseret i konstruktion af maleanlæg til industriel overfladebehandling – og gerne meget store anlæg. Blandt andet har Ventherm tidligere leveret store maleanlæg til DSB og den norske pendant Bane Nor.

Nu er endnu en storordre landet hos virksomheden i Broby – denne gang til vindmølleindustrien.

- Det er en kunde, der skal etablere nye faciliteter til fremstilling af monopæle, og der skal vi levere udstyr til tre kombinerede sandblæse- og malehaller, fortæller medejer og administrerende direktør Allan Hansen.

- Det er nogle ret store komponenter, så det giver nogle ret store blæse-/malehaller og dermed også ret meget udstyr. Det er også ret store mængder blæsemiddel og maling, der bliver brugt i sådan nogle fremstillingsprocesser, og vi skal levere komplet procesudstyr, fortsætter han.

De længste af monopælene bliver 120 meter lange, 15,5 meter i diameter og vejer op til 3.000 tons.

Miljø er en nøgle-parameter

I vindmølleindustrien er der i øjeblikket stort fokus på miljø og bæredygtighed, og det er selvfølgelig også tilfældet, når det drejer sig om overfladebehandling. Derfor har netop miljø været et centralt tema i konstruktionen af anlæggene.

- Der er en masse standarder for, hvordan man skal lave sådan et anlæg; både af hensyn til sikkerhed, arbejdsmiljø og miljøkrav. De krav kender vi bedre end kunderne. Vi har stor erfaring med denne type anlæg, så vi har i høj grad rådgivet kunden med hensyn til, hvordan de får den mest effektive produktion, det laveste energiforbrug og de laveste driftsomkostninger, uden at gå på kompromis med compliance, udtaler Allan Hansen.

- Bæredygtighed er i høj grad tænkt ind i den måde, de bygger selve bygningerne på, og i relation til energiforbruget på anlægget. Desuden under selve processerne, hvor vi er inde og arbejde med forskellige malingstyper. Hvordan kan man overholde slutkundens krav og samtidig have så lidt VOC-emission som muligt?, fortsætter han.

Nichepræget industri

Anlæggene skal efter planen være klar til drift i løbet af 2024, og ifølge Allan Hansen bliver det langt fra den sidste store vind-opgave for Ventherm.

- Vi har lavet rigtig meget til vindmølleindustrien, og det gør vi også nu, og vi kommer til at lave endnu mere i fremtiden. Det boomer virkelig i den industri. Der ser vi bestemt nogle spændende år foran os, fortæller han.

- Vi leverer både til kunder i Europa og uden for Europa. Det er meget nichepræget med overfladebehandling i denne skala, og vores specialisering kommer os i høj grad til gode nu, slutter Allan Hansen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.128